Elismerés

2024.08.19. 21:21

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült a magyar lótenyésztés koronázatlan királya

Az államalapítás ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Rombauer Tamás, a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének elnöke.

Kemma.hu

Rombauer Tamás, a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének elnökének nem csak munkája, de életének legfőbb munkássága a magyar lótenyésztés hagyományainak ápolása

Forrás: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok/Facebook

Szent István ünnepe mindig a keresztény hit, a hagyomány és a kultúra ünnepe, azé a hármas egységé, amely a magyarság összetartozásának és megmaradásának fundamentuma – mondta az agrárminiszter az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján hétfőn Budapesten – adta hírül a kormany.hu.

Rombauer Tamás, a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének elnöke, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok szaktanácsadója, nyugalmazott igazgatója részére, a magyar lótenyésztés hagyományainak ápolásában, különösen az arab ló fajtarekonstrukciójában, valamint az eltűnőben lévő székely ló genetikai örökségének megőrzésében vállalt szerepe elismeréseként. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában