Bányásznap

2024.08.31. 12:07

Ébresztő bányász zenekarral és koszorúzás, ahogy Dorogon szokás

Dorogon zenés ébresztőt tartott a bányász zenekar. A bányásznap e nélkül nem telhet el. Ezután következtek a kegyelet pillanatai, megemlékezve a hősökre, akik a szörnyű mélységben vesztették el életüket.

Kemma.hu

Dorogon a bányásznap első napirendi pontja, a hagyományt követve, augusztus 31-én szombaton, reggel 9-kor a zenés ébresztő volt. A Dorogi Bányász Zenekar szolgáltatta hozzá a zenét és az alkalomhoz illő hangulatot a József Attila Művelődési Ház előtt, az Otthon téren.

Az ezt követő program a megemlékezésről szólt. Elsőként Erős Gábor, országgyűlési képviselő, és Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke helyezte el a kegyelet koszorúját a Dorogi-szénmedence és a Pilis térségében hősi halált halt bányászok emlékművénél. Őket dr. Tittmann János polgármester, valamint a dorogi önkormányzat és a bányász szervezetek küldöttei követték. A koszorúzók között a kőbányászokat Mocsik Imre, a Baumit Kft. üzemvezetője képviselte.

A dorogi bányásznap első napirendi pontjaként a megemlékezésé volt a főszerep
A dorogi bányásznap első napirendi pontjaként a megemlékezésé volt a főszerep
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Ezután a megemlékezés programja következett. Elsőként Erős Gábor, országgyűlési képviselő, és Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke helyezték el a kegyelet koszorúját a Dorogi-szénmedence és a Pilis térségében hősi halált halt bányászok emlékművénél. Őket dr. Tittmann János polgármester, valamint a dorogi önkormányzat és a bányász szervezetek küldöttei követték. A koszorúzók között a kőbányászokat Mocsik Imre, a Baumit Kft. üzemvezetője képviselte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában