Kemma.hu videó

2024.07.23. 20:58

Így szurkol a tatai dandárzenekar a nyári olimpia magyar indulóinak +videó

Kemma.hu

Idén is megrendezték a Katonazenekarok Találkozóját a Kossuth téren Tatán, a hagyományokhoz híven a májusi Tatai Patara szombati napján. A tatai dandárzenekar a nyári olimpia tiszteletére egy külön műsorral készült.

Péntektől a magyar olimpikonokért is izgulhatunk, köztük nyolc vármegyei sportolónak. A tatai dandárzenekar külön műsorral készült a nyári olimpia magyar indulóinak a tiszteletére.
Az olimpia tiszteletére a tatai dandárzenekar előadása közben az olimpiai zászló is feltűnt 
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Hivatalosan pénteken kezdődik a nyári olimpia Párizsban, ahol nyolc Komárom-Esztergom vármegyei sportolónak is szurkolhatunk. Többek között Pekler Zalán sportlövő, Jackl Vivien úszó, Muhari Eszter és Koch Máté vívó is képviseli hazánkat az ötkarikás játékokon. Az ő tiszteletükre külön előadással készült a tatai dandárzenekar.

Katonazenekar és az olimpia

A házigazda, MH. Tata Helyőrségi Zenekar mellett ezúttal a Debrecenből és Szentendréről és Szolnokról érkeztek a katonazenészek. A szolnoki légierő zenészeit a kék egyenruháikról könnyen beazonosíthatta a közönség, amely minden előadást hatalmas tapssal köszönt meg. A legnagyobb tapsot azonban a tatai dandárzenekar kapta, amikor az előadásában egy olimpiai zászló is feltűnt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatai katonák a foci Eb-ről is megemlékeztek: a műsoruk során egy magyar zászló és egy focilabda is előkerült. A zenei kíséret mellett a zenészek és a karmester még egy rögtönzött meccset is lejátszottak, ahol természetesen a gól sem maradhatott el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában