Kemma.hu videó

2024.08.30. 17:34

Tíz év legnagyobb fejlesztése valósulhatott meg a Dunaalmási Munkás Atlétikai Clubban +fotók, videó

Csaknem 11 millió forintból újulhatott meg a Dunaalmási Munkás Atlétikai Club, vagyis a DMAC öltözője.

Goletz-DeáK Viktória

A felújított öltöző ünnepélyes átadóján többek között Makay Tibor, a település polgármestere, illetve Doma Péter, a DMAC elnöke köszöntötte a résztvevőket. 

Közel 11 millió forintból újulhatott meg a Dunaalmási Munkás Atlétikai Club, vagyis a DMAC öltözője.
Közel 11 millió forintból újulhatott meg a Dunaalmási Munkás Atlétikai Club, vagyis a DMAC öltözője. 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A klubot még 1946-ban alapították és az elmúlt tíz évben nem történt ilyen nagy felújítás az egyesületnél. A beruházás 9,58 millió forintos Leader pályázati pénzből valósulhatott meg, amit az önkormányzatnak tíz százalékos önerővel kellett kiegészítenie. 

Megújult az öltöző

–  Nem első sorban sportfejlesztéseket tudtunk megvalósítani a pályázatból, hanem a pálya külső megjelenése újulhatott meg, lett biztonságosabb. A külső, 50 éves kerítést teljes egészében kicserélhettük és a bejárati szakasz kapott térkövet. Illetve a két öltözőt, valamint a nagytermet fűtő-hűtő klíma berendezéssel tudtuk felszerelni, aminek köszönhetően az energetikai felhasználása is jelentősen csökkenhet az egyesületnek – magyarázta a polgármester, aki hozzátette, hogy a DMAC-ot sokan jól ismerhetik még az NB III.-as szerepléséről. Az egyesület elnöke pedig azt is elmondta, hogy idén három új korosztályt is indítottak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában