Nem vallottak szégyent

2024.09.07. 21:14

Jól küzdöttek a Kék Tigrisek a Tisza partján

A Szeged személyében nem várt könnyű feladat Cristian Ugalde csapatára a férfi kézilabda NB I.-es bajnokság első fordulójában. A Mol Tatabánya szépen tartotta magát, végül a Kék Tigrisek hat góllal kikaptak a Tisza-partján.

Petrik József

Nagy csatában maradt alul a Tatabánya a Tisza partján, a jóval esélyesebb szegediek otthonában. A Kék Tigriseket most is sok szurkoló kísérte el, de a szegediek jobbnak bizonyultak.

Nem várt könnyű feladat a Kék Tigrisek csapatára
Nem várt könnyű feladat a Kék Tigrisek csapatára
Forrás: MOL Tatabánya KC

A Kék Tigrisek nem vallottak szégyent a Tisza-partján

Nem illetődött meg a vendég együttes, így egy-egy alkalommal a vezetést is átvette nagynevű ellenfelétől. Viszont, néhány eladott labda után, a Tisza-partiak fordítottak. Aztán sokáig felváltva estek a gólok, a két gárda fej-fej mellett haladt a hajráig, amikor viszont úgy tűnt, hogy az apró hibák megbosszulják magukat, és tetemes előnyt tud kiharcolni a hajrában magának a Szeged. De a Kék Tigrisek másképp gondolták.

A második félidő a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint zajlott. A Kék Tigrisek emberelőnybe kerültek, és ekkor húzott el tőlük a Szeged. Ehhez persze kellett egyfajta bírói „közreműködés” is, amikor a játékvezetők túlságosan tisztelték a házigazdákat.

Persze, a könnyű szegedi gólokról nem a játékvezetők tehettek, hiszen a tatabányaiak sokkal jobban megszenvedtek minden egyes gólért, mint a vendéglátók. Ennek következtében – a hajrában – fokozatosan nőtt a különbség a két gárda között, és végül a papírforma igazolódott be, a szegediek hozták a „kötelezőt”.

Kézilabda NB I. férfi, 1. forduló

Pick Szeged – Mol Tatabánya KC 33-27 (20-18)

Pick Aréna, Szeged, 3000 néző, vezette: Nagy F., Túróczy J.

Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 2, Maras 8, Havran, Topic 1, Dissinger 1, Damatrin 7 (3). Csere: Bartucz (kapus), N’Tanzi 3, Golubovics, Przytula 2, Plaza 3, Eklemovics, Krakovszki B., Enomoto. Edző: Cristan Ugalde

Az eredmény alakulása: 3.p.: 3-2, 6.p.: 4-5, 14.p.: 9-7, 17.p.: 9-9, 21.p.: 13-12, 23.p.: 14-14, 27.p.: 19-15, 33.p.: 22-20, 38.p.: 25-21, 44.p.: 27-24, 50.p.: 30-25, 57.p.: 31-27

Kiállítások: 4, illetve 0 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3

Sibalin Jakab, edző: Nem vallottunk szégyent. Ha kevesebbet hibázunk, még szorosabb lehetett volna a végeredmény.

Kontra Zsolt, a csapat technikai vezetője: Egy alaposan megerősödött Szeged ellen értük el ezt az eredményt. Az egyértelmű, hogy a Tisza-partiak előbbre tartanak, ezt most testközelből tapasztalhattuk. De mi is kezdünk összerázódni, és a hibáinkat leredukáljuk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában