Kemma.hu videó

2024.09.04. 18:00

Izgalmas beszélgetéseket és nagy bulit hozott a Fenyves Szabadegyetem +videó

Idén is izgalmas programokkal várták az érdeklődőket a Fenyves Szabadegyetemen. A fiatalok érdekes előadásokat hallgathattak, majd a Fenyves Feszten bulizhattak.

Kemma.hu

A Fenyves Szabadegyetemet immár negyedik esztendeje rendezik meg a nyár zárásaként. Turi Ádám főszervező arról tájékoztatott, az első napon Juhász Márton vezetésével fedezhették fel a tábor környezetét a résztvevők.

A Fenyves Szabadegyetem idén is színvonalas programokkal várta az érdeklődőket
A Fenyves Szabadegyetem idén is színvonalas programokkal várta az érdeklődőket
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Másnap Stein Ildikó civil szervezeti tréninget tartott, majd a szabadstrandon kezdődött csapatépítő foglalkozás. Később a KFC Komárno elnöke Baráth György volt a vendégük, utána pedig közéleti beszélgetés kezdődött Schiffer Andrással. A napot a hagyományos Fenyves kvízest zárta.

A következő nap Hegedűs Imre tartott alapozó tréninget, Fekete Zsuzsi pedig az Egyesült Államokban élő magyar közösségekről beszélt. A felsőoktatás helyzetéről Juhász György a Selye János Egyetem rektora és Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója beszélgettek, majd Észak- és Dél-Komárom polgármesterei, Keszegh Béla és Molnár Attila beszélgettek.

A fenntarthatóságról kerekasztal-beszélgetést is szerveztek, amelyen részt vett Fehérvári Dávid, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) egyesületének vezetője, Juhász Márton természetvédelmi és zöldfelület gazdálkodási tanácsadó, Pék Pál, a Fenntarthatóbb Felvidék Egyesület Elnöke, és Mohay Gergely, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős főosztályvezetője. A beszélgetés során olyan izgalmas programokat érintettek, mint a hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás vagy éppen a fenntartható élelmiszer-termelés.

Az utolsó napon Nógrádi György és Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértők előadását hallhatták az érdeklődők. A beszélgetés fő témái az orosz–ukrán háború és az Egyesült Államokban esedékes választások voltak.

Fenyves Feszten bulizhattak a fiatalok

Este kezdődött el a Fenyves Feszt, amelyet a főként komáromi fiatalokból (Goján Szabolcs, Ficsura Leon, Németh Benedek, Milotai Bence, Hauszknecht Henrik és Fikner József) álló Past Vibes együttes koncertje nyitotta meg, akik főként retro slágerekkel örvendeztették meg a közönséget.

Turi Ádám azt is hangsúlyozta, a rendezvény célja, hogy az észak- és dél-komáromi ifjúsági szervezeteknek legyen egy olyan hétvégéje az évben, ami róluk szól, ahol tudnak találkozni, ötletelni, képzéseken részt venni, vitákat hallgatni. A szervezők megköszönték a tábor közelében lakók türelmét is, akiknek italkupont is felajánlottak, amelyet a rendezvény ideje alatt válthattak be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában