Kemma.hu videó

2024.07.25. 19:55

Élménydús nyári tábor a tatai baptistáknál +videó

Több mint 30 gyerek táborozhat idén a Tatai Baptista Gyülekezetnél. Az egy hetes nyári táborban a felvigyázók között holland diákok is voltak.

Goletz-DeáK Viktória

Tatán a Sport utcában van a Tatai Baptista Gyülekezet épülete. Itt szervezték meg idén is a nyári táborukat, ahol idén Hollandiából érkeztek segítők.

Több, mint 30 gyerek táborozhat idén a Tatai Baptista Gyülekezetnél. Az egy hetes nyári táborban a felvigyázók között holland diákok is
A Tatai Baptista Gyülekezet idei nyári tábora a 4 elem, illetve a hit köré épült. Szerdán a víz volt a téma, amit vizes vetélkedőkkel zártak. 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Kemma.hu szerdán látogatott ki a táborba, ahol pont vizes vetélkedőket tartottak. A csapatoknak egy vízzel megszívott szivaccsal kellett áthordaniuk egy másik vödörbe a vizet. A következő feladatot nehezítették már: itt egy tusfürdős vízzel lelocsolt műanyag ponyván csúszva kellett a szivaccsal átjuttatni a vizet a vödörbe. 

Négy elem a nyári tábor témája

Mindegy, hogy valaki hason, vagy térden csúszott célba, a többiek tapssal jutalmazták próbálkozását. A napot pedig egy vízibomba csatával zárták.

Szimon Gergő, a gyülekezet lelkipásztora a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az idei nyári tábor témája a négy elem, a föld, a levegő, a víz és a tűz. Ehhez ők hozzá vették ötödik elemnek a hitet. Gergőék szerint ugyanis amennyire a levegő, vagy a víz is feltétele az életnek, úgy a hit is. 

Több, mint 30 gyerek táborozhat idén a Tatai Baptista Gyülekezetnél. Az egy hetes nyári táborban a felvigyázók között holland diákok is
Volt aki hason, más térden, vagy a hátsóján csúszva teljesítette a feladatot
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Egy szolgáló imádsággal kezdjük a reggelt, utána érkeznek a gyerekek. A napot egy közös sporttal kezdjük, majd közös éneklés és egy bibliai tanítás. Ezután jön a tízórai, majd négy kiscsoportba osztva a táborozókat tartunk nekik mentor segítségével egy beszélgetés, ami a nap témájával kapcsolatos. Itt a gyerekekkel közösen beszélgetünk például a víz fontosságáról, a környezetvédelemről, vagy a víz takarékosságról. Délutánonként pedig sportfoglalkozások vannak. Például szerdán a víz volt a nap témája, így a vízzel kapcsolatos játékok voltak – sorolta az alap programokat Gergő, aki hozzátette, hogy a hét során a gyerekek különböző feladatok megoldásáért tombolákat kapnak. 

Sárkányhajó és tábortűz 

Csütörtökön különleges programmal folytatódott a tábor, délelőtt sárkányhajózni mentek a gyerekekkel az Öreg-tóra. Pénteken pedig a tűz a nap témája, amihez kapcsolódva este tartanak egy tábortüzes táborzárót a szülőkkel közösen. A gyerekek itt előadják a hét során tanult énekeket, illetve tombolasorsolás is lesz. Gergőtől azt is megtudtuk, hogy a táborban nem csak a gyülekezetbe járó gyerekek jelentkezhettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában