Kemma.hu videó

2024.07.14. 06:40

Történelmet írt Környe: még sosem volt ilyen forró a hangulat +fotók, videó

Harmincegyedik alkalommal rendezik meg Környén a Nemzetiségi és Sörfesztivált, melyen sztárfellépők, hagyományőrző és kulturális csoportok szórakoztatják a látogatókat, de lesz sport és kézműves utca is a hétvégén.

Kemma.hu

A Shirley Band nyitotta meg az idén a környei sörfesztivál koncertjeinek a sorát, de a hivatalosan, egy koccintás erejéig Beke László polgármester is színpadra lépett.

Környei sörfesztivál
A környei sörfesztivál hivatalos megnyitóján koccintottak a vendégek és vendéglátók
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A kettő között színpadra lépett a Dö’Loorien, a New Level Empire végül DJ Hubik lemezlovas gondoskodott a jó hangulatról. De nagy erőkkel zajlott az élet a sportpályán. Immár hagyomány, hogy ezen a hétvégén nemcsak a zene, hanem a sport kedvelőinek is szerveznek programokat. Még a nagy meleg ellenére sem hagyták ki a szervezők az Auerhammer János Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Kupát, a csodálatos tóparton pedig a horgászat szerelemesei versengtek, volt gulyásparti és kajakosok, valamint kenusok szálltak a vízre.

Környei sörfesztivál
A nagy hőségben jobban csúszik a folyékony kenyér
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Visszatérve a koncertekhez! A nagyszínpadon felcsendültek a házigazdák hangszerei is, a Schemlinger Musikanten együttest hallhatta és láthatta a jelenlévő, persze miután reggeli zenés ébresztőt adtak a Környén lakóknak. Beke László polgármester üdvözölt minden kedves vendéget, különös tekintettel a Környével majd' 20 éve szoros kapcsolatot ápoló tardoskeddi vendégekre. 

A felvidéki partnertelepülésről érkeztek focisták, dalkörösök és meglepetésvendégként egy motoros csapat is. Mint mondta, sajnos a hivatali delegáció nélkül kell ünnepelniük, a napokban történt pusztító vihar okozta kármentesítés miatt otthon nagyobb szükség volt szakértő munkájukra. Az előbb felsoroltakon kívül érkeztek még Steffenbergből, de Rising Károlyné Várgesztes-, Igó István Vértessomló polgármestere, valamint dr. Lendvai Balázs az oroszlányi járási hivatal vezető-helyettese is részt vett a hivatalos koccintáson.

Környei sörfesztivál
Beke László polgármester szerint történelmet írtak a hétvégén Környén, még sosem volt ilyen forró a hangulat
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Az év legnagyobb ünnepe ez itt helyben – kezdte beszédét Beke László. Hozzátette, ezért mindent megtesz ő és csapata annak érdekében, hogy az ide érkező vendégek azt tudják mondani, Környe egy szép és rendben tartott, fejlődő település. – Nagyon köszönöm minden munkatársamnak, az önkormányzati dolgozóknak, az egyesületi tagoknak és a környei lakosoknak is, akik mind-mind azon dolgoztak, hogy az idén is a legszebb arcunkat tudjuk megmutatni – zárta szavait a településvezető majd magasba emelte a poharát és az ünnepélyes koccintással hivatalosan is megnyitotta az idei fesztivált.

Környei sörfesztivál
Herczog Ricsi, Komárom-Esztergom harmonikása is színpadra lépett
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Színpadra lépett még a Környei-, majd a Dunaszentmiklósi Német Nemzetiségi Dalkör, akiket Herczog Ricsi követett. A híres dunaszentmiklósi fellépő Solymos Tónitól kölcsönözte az első dalt: Dalolj csak jó harmonikám, de Budai nóta egyveleggel is érkezett Környére.

Remek kísérőprogramok voltak: játszóasztal, virgonckodó játszópark, buborék játszóház, arcfestés, ágyú várfal és lufihajtogatás várta a gyerekeket, a nagyobbaknak pedig kézműves utca nyílt. Itt egyebek mellett a fafaragás, a kosárfonás, a gyöngyfűzés, a tojásgravírozás és a gyöngyhorgolás rejtelmeibe engedtek egy kis betekintést. Az érdeklődők válogathatott az ajándékkavicsok és a házi áldások között.

A környei sörfesztivál vasárnapja

A háromnapos fesztivál még korántsem ért véget. Vasárnap német nyelvű szentmise kezdődik 10 órakor a Római Katolikus Templomban, majd a Kitelepítési emlékműnél lesz koszorúzás. A színpadon a teljesség igénye nélkül a Környei Magyar Dalkör, az Alma zenekar, Takács Nikolas, az Irigy Hónaljmirigy és az Intimtorna Illegál.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában