Kemma.hu videó

2024.07.26. 17:14

Edzőpark épült a Pihenő-tó partjára +fotók, videó

Tovább szépült és fejlődött a dunaalmási Platán-liget. A Pihenő-tó partján a játszótér mellé egy edzőparkot építettek.

Kemma.hu

Egy majom ügyességével másztak fel és kapaszkodtak végig a focitáboros gyerekek a dunaalmási Pihenő-tó, vagyis a Platán-liget új eszközein. Az edzőparkot Leader pályázatnak köszönhetően valósíthatta meg a település. A park fejlesztése pedig ezzel még nem állt le. 

Tovább szépült és fejlődött a dunaalmási Pihenő tó. A Platán ligetben a játszótér mellé egy edzőparkot építettek.
A dunaalmási focitáboros gyerekek örömmel próbálták ki a Pihenő-tó partján kialakított edzőparkot 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Súlyzós szabadtéri kondigépek, illetve saját testsúlyos edzésre alkalmas eszközöket telepítettek a Pihenő tó partjára. Az edzőpark hivatalos átadóját péntek délelőtt tartották. 

Tovább bővült a Pihenő-tó

Makay Tibor, Dunaalmás polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket, illetve a focitáborozó gyerekeket. Beszédében elmondta, hogy a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség biztosította azt a pályázati lehetőséget a Dunaalmás Község Önkormányzata számára, aminek részeként megvalósulhatott a Pihenő-tó bővítése egy edzőparkkal. 

– Külön sikeresnek érzem Dunaalmást amiatt, hogy több sikeres pályázatot is magunk után tudhatunk. A Pihenő-tó kialakulása során, illetve az egykori strandunkat tápláló kút rekonstrukcióját is ebből a pályázatból tudtuk megvalósítani. Ezen a területen ez így már a harmadik sikeres Leaderes pályázat – magyarázta a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a fejlesztés 9,5 millió forintos uniós támogatás eredménye, amihez az önkormányzat még 10 százalék önerőt biztosítót. Így az edzőpark teljes költsége 10,5 millió forintba került. A település vezetője szerint a Platán-ligetben megvalósult beruházások meghozták a várt eredményt. 

A túrázók is kedvelik

– Nagyon jó látni, hogy ez a kis park mennyire belakottá vált. Az itt élő lakosság és az idelátogató turisták számára is népszerűvé vált. És most már elmondhatjuk Dunaalmásról azt, hogy nem csak átutaznak rajta, hanem sok túrázó, kerékpáros, motoros, vagy kajakos indulási, vagy érkezési helye – tette hozzá Makay.

Az edzőpark átadóján részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit is, a térség parlamenti képviselője, is, aki maga is kipróbálta a súlyzós gépeket. A képviselő elmondta, hogy a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség az elmúlt időszakban több, a települések számára fontos és a településeket erősítő programokat, pályázatokat írt ki.

–  A Pihenő-tó környékének komfortossá tétele több pályázatból valósulhatott meg, mint a Magyar Falu Program, a TOP, vagy most a Leader. Úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy az egymásra épülő pályázatok révén hosszútávú közösségépítés valósulhatott meg, ami egy igazi közösségi teret adott a dunaalmásiaknak – szögezte le a képviselő.

Lesz folytatás

Makay Tibor az átadón azt is elárulta, hogy az edzőparkkal még nem ért véget a Platán liget fejlesztése. Egy TOP Plusz pályázatnak köszönhetően hamarosan megépülhet a Pihenő-tó körüli sétány is, illetve padok fognak még kikerülni és egy hangulatos közvilágítást is kap a terület. A település vezetője kiemelte, hogy a park a civil összefogás ékes példája is, hiszen a helyi cégektől és magánszemélyektől is rengeteg támogatást kapott már az önkormányzat, hogy még szebb és kényelmesebb közösségi tér jöhessen létre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában