Kemma.hu videó

2024.03.25. 16:07

Videón a Flashmob: tatabányai diákok táncoltak a németért

Zenés és táncos flashmobbal hívta fel a figyelmet több tatabányai diák a német nyelv fontosságára március 25-én, hétfő délben a Vértes Agorájánál. A csapatok a Wunderbar Fesztiválhoz csatlakoztak.

Wágner Zsanett

Flashmob, azaz villámcsődület volt tegnap délben a Vértes Agorája előtt. A Wunderbar Fesztivál, amihez csatlakoztak, egy országos rendezvénysorozat.

Wunderbar Fesztivál a német nyel szeretetéért
Wunderbar Fesztiválhoz kapcsolódott a Flashmob, azaz a villámcsődület
Fotó: Flajsz Peter

A Vértes Agorája előtt sokan álltak meg és tapsoltak a csapatoknak. Mint kiderült, két oktatási intézmény döntött úgy, hogy csatlakozik a Wunderbar Fesztivál országos rendezvénysorozathoz, és hirdeti az idei mottót, hogy a német nyelv összeköt. Csaknem ötven diák táncolt a téren, miután online oktatáson és közös gyakorlaton is részt vettek.

A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola (KERI), valamint a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum (Közgáz) tanulói táncoltak Luca Hänni Say Hi című számára. Köztük Doktor Gabrilla igazgató, Varga Imréné igazgatóhelyettes, Müllerné Liczki Melinda szakmai igazgatóhelyettes, Milosits Éva és Rimai Csilla szakmai tanárok. A Közgázból Kirschner Viola pedagógus is részt vett a megmozduláson, ő volt az ötletgazda. A közös projekt nemcsak a közös táncban nyilvánult meg, közös nyelvórák is lesznek, április 8-án és 10-én.

Flashmob Tatabányán
Csaknem ötven diák táncolt a téren
Fotó: Flajsz Peter

Wunderbar Fesztivál: mi az?

A Wunderbar Fesztivál célja, hogy még több embert ösztönözzön a német nyelv tanulására hazánkban. A rendezvény Németország, Ausztria és Svájc nagykövetségeinek és kultúraközvetítő szervezeteinek a kezdeményezése. 

Sokszínű programokkal szeretnék megmutatni, miért, hogyan és hol érdemes ma németül tanulni. Országszerte kreatív eseményekkel szeretnék felkelteni az érdeklődést a német nyelv és a német nyelvű országok kultúrája iránt – függetlenül attól, hogy valaki korábban tanult-e már németül vagy még csak most tervezi, hogy belevág ebbe az izgalmas kalandba! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában