diákpolgármester

2021.03.16. 14:12

Új vezetőnek szavaztak bizalmat a tatabányai diákok

Címkék#diákok

Lemondott a tatabányai diák alpolgármester, a helyére új vezető lépett, Haág Laura személyében.

S. G.

Haag Laurának gratulál Németh Bence és Kerekes Máté István

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

A Bánhidai szoborpark a március 15-ei koszorúzási ünnepségek állandó helyszíne. A városi diákönkormányzat vezetői ünneplőben, kokárdákkal díszített hajtókákkal érkezett. A koszorúkat hétfőn helyezték el, a megemlékezést pedig online tartották meg.

Kerekes Máté István, a nemrégiben megválasztott diákpolgármester és a vezetőség ezt a helyszínt választotta arra, hogy az egyik lemondott alpolgármester helyére lépő új vezető nevét kihirdesse. Elmondta, Gruber Mónika néhány napja nyújtotta be lemondását. A Bárdos-gimnázium utolsó éves tanulója érettségire készül, és úgy ítélte meg, így nem marad elegendő ideje a vezetői feladatok ellátására. A posztja betöltésére két kiváló pályázó jelentkezett. Mindketten a Bárdos tanulói.

Haag Laurának gratulál Németh Bence és Kerekes Máté István (Fotó: S.G. / 24 Óra)

A diákpolgármester hangsúlyozta, kiváló elképzeléseket vázoltak fel a jelöltek, és igen nehéz volt meghozniuk a döntést. Haag Laura, a gimnázium 11. évfolyamos tanulója mellett döntöttek, aki egyebek mellett jótékonysági nap szervezését is célul tűzte ki. Így Németh Bence és Laura látja majd el az elkövetkezendő két évben a megyeközpontban a diákalpolgármesteri teendőket. Kerekes Máté István hozzátette, megválasztásuk óta már több együttműködést kötöttek városi szervezetekkel, és tárgyalásokat folytatnak a tarjáni és a tatai diáksággal is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában