Sorsoltak

2024.09.16. 21:28

Magyar Kupa: kőkemény ellenfelet kapott az Opus Tigáz Tatabánya

Kisorsolták a férfi labdarúgó Mol Magyar Kupa negyedik fordulós párosításait. A 16 közé jutásért vívott összecsapásokon két Komárom-Esztergom vármegyei együttesnek szurkolhatunk, az Opus Tigáz Tatabánya ellenfele a Puskás Akadémia lesz, míg a Dorogi FC Gödöllőre látogat.

Kemma.hu

Hétfő este az M4 Sport Góóól! című műsorában fény derült a Mol Magyar Kupa negyedik fordulós párosításaira. Vármegyénkből egy másod-, és egy harmadosztályú csapat maradt versenyben a hazai kupaporondon: az Opus Tigáz Tatabánya és a Dorogi FC.

Minden szurkolóra szükség lesz az Opus Tigáz Tatabánya október végén kupameccsén
Minden szurkolóra szükség lesz az Opus Tigáz Tatabánya október végén kupameccsén
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Az Opus Tigáz Tatabánya csapatának nehéz dolga lesz

Az előző idény végén a másodosztályba feljutó Opus Tigáz Tatabánya nem kapott könnyű sorsolást, hiszen az Európa-liga rájátszásáig jutó, az olasz Fiorentina ellen fájdalmas vereséget szenvedő Puskás Akadémia FC csapatát fogadja a nyolcaddöntőért.

Az 1999-ben Magyar Kupa-döntőt játszó Bányász az elmúlt hétvégén a budapesti I.-es osztályban szereplő Testvériség-Újpalota SE ellen 2–0-ra győzött a sorozat harmadik fordulójában, így a legjobb 32 közé jutott. 

A leendő ellenfél a szebb napokat is látott Szombathelyi MÁV Haladás VSE otthonában 7–0-ra kiütötte az NB III.-ba visszacsúszó Vas vármegyei együttest.

A Dorogra alacsonyabban rangsorolt rivális vár

Először azonban a Dorogi FC golyója került elő. Az NB III.-ban érdekelt együttes nem kapott verhetetlen ellenfelet, hiszen a Pest vármegyei első osztályban érdekelt Gödöllői SK otthonába látogat. 

A sorozat 1952-es döntőse két győztes mérkőzésen van túl az országos kupasorozatban. Az első fordulóban a Komárom-Esztergom vármegyei Lábatlanban diadalmaskodott 5–0-ra, a következő körben pedig a Vép sem jelentett különösebb kihívást, miután 3–1-re legyőzték a Vas vármegyei kisváros csapatát. 

Mindeddig egyik élvonalbeli csapat sem esett ki a Magyar Kupa idei kiírásában. A következő forduló hivatalos játéknapja: október 30., szerda.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában