vizsgálat

2019.02.04. 07:07

Tömeges rosszullét Lábatlanon: rendkívüli szünetet rendeltek el két oviban és a bölcsődében

Hányásos, hasmenéses kórral küzdött pénteken éjjel mintegy százharminc óvodás, iskolás és pedagógus a Komárom-Esztergom megyei településen.

F. K.

Tömeges rosszullét Lábatlanon: rendkívüli szünetet rendeltek el két oviban és a bölcsődében

Forrás: Shutterstock

Gyorsan terjedni kezdtek a hírek a rosszullétekről, így Vígh Éva védőnő már szombaton jelezte: a gyermekorvosok azt kérik a szülőktől, hogy azokat a csemetéket, akiknél jelentkezett a gond, hétfőn tartsák otthon, hogy az egészséges gyerekeket, pedagógusokat ne fertőzzék meg. Az okok vizsgálata elkezdődött.

Dinnyés István polgármester a LábatlaNEWS Facebook-csoportban arról adott tájékoztatást a város lakóinak, hogy a történtekről értesülve, haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett intézmények vezetőivel, a lehető legrövidebb időn belül tájékozódik az illetékes szakhatóságoknál. A szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszi, az új információkról tájékoztatást ad.

Ugyanitt vasárnap délután Ráczné Fülöp Erzsébet óvodavezető pontosította korábbi tájékoztatását. Eszerint hétfőn rendkívüli szünet lesz mindkét lábatlani óvodában, valamint a bölcsődében. Teljes körű fertőtlenítést is végeznek.

Schrenk Péter, a helyi általános iskola vezetője szintén a csoportban, arról tájékoztatta a helyieket, hogy hétfőn lesz tanítás, de a délutáni szakkörök és foglalkozások elmaradnak, napközi lesz. Ebben csak akkor lehet változás, ha az ÁNTSZ-től, vagy a tisztifőorvostól más utasítást nem kap. Hozzátette, hogy hétfőn reggel az osztályfőnökök felmérik a hiányzásokat, azok okait, és lesz közétkeztetés, valamint hogy az iskola fertőtlenítéséről gondoskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában