Rekordszámú új fertőzött Komárom-Esztergomban: sose volt még ennyi új eset

Országos szinten 1086 az új fertőzöttek száma. Komárom-Esztergom megyében a járvány kezdete óta rekordszámú új esetet találtak.

Kemma.hu

Rózsaszentmárton, 2020. május 13. A Debreceni Egyetem szakembere mintát vesz egy nõ orrnyálkahártyájáról a koronavírusteszthez az intézmény egyik mintavételi pontján, a rózsaszentmártoni Kövirózsa Egészségházban 2020. május 13-án. A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ahogy arról beszámoltunk, ezer fölött van az új fertőzöttek száma október 3-án: 1086 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 29 717 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Komárom-Esztergom megyében ez a szám 910, amely negyveneggyel több, mint egy nappal korábban. Ha a megyei adatokat nézzük, a legtöbb új esetet, 38-at az ez előtti időszakban szeptember 12-én regisztrálták. A szombaton közzétett újonnan regisztrált fertőzöttek száma így új napi rekord a koronavírus-járvány kezdete óta.

A kormányzati portálon azt írták: országosan elhunyt 14 krónikus beteg, így az elhunytak száma 812 főre emelkedett, 6824-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 081 fő. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 52 százaléka, a gyógyultak 35 százaléka budapesti. 704 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen.

Jelentős emelkedés van a Komárom-Esztergom megyei új fertőzöttek számában (Fotó: koronavirus.gov.hu)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában