A Magyar Református Szeretetszolgálat is segíti a védekezést Dunaalmáson

A Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) és a Baptista Szeretetszolgálat is segíti az árvíz elleni védekezést – közölte az MTI.

Kemma.hu

A Katolikus Karitász MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a szervezet tízmillió forint gyorssegélyt különít el az árvíz elleni védekezéshez elengedhetetlen eszközök beszerzésére, a károk mérséklésére és a bajbajutottak támogatására. 

A karitász Nagybajcson, a helyi plébánián katasztrófahelyzeti bázist alakít ki a segítségnyújtás koordinálására, a szükséges erőforrások elosztására. A humanitárius szervezet készenlétbe helyezi katasztrófa- és veszélyhelyzeti csapatát, amely hatékonyan tud ellátni gyorssegélyezési, kármentési és lelki elsősegélynyújtási feladatokat a helyszínen a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal szoros együttműködésben. 

A karitász adománygyűjtést is hirdet: a 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal, a www.karitasz.hu oldalon keresztül online adományozással, "vészhelyzeti segítségnyújtás" megjelöléssel, valamint banki átutalással a Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008 számlaszámon lehet támogatni a szervezet védekező munkáját. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat közleménye szerint a segélyszervezet 30 harminc emberrel Dunaalmáson segíti hétfőn az árvízi védekezést. A következő napokra önkéntesek jelentkezését is várja a szervezet, akik keddtől Tahin, szükség esetén pedig a fővárosban segítik a védekezést. 

Jelentkezni a szeretetszolgálat honlapján keresztül lehet, a terepen szolgálatot vállaló önkéntes csapatok kedd reggel indulnak közösen az alapítvány budapesti, Hungária körúti irodájától – tették hozzá. 

Minden friss hírek a dunai árvízről egy helyen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában