járvány

2020.07.23. 20:19

Friss adatok: jelenleg 16 aktív fertőzött van Komárom-Esztergomban

A koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal megyei bontásban friss adatokat közölt a jelenleg is aktív fertőzöttek és az eddig elhunyt személyek számát illetően.

Kemma.hu

Budapest, 2020. május 20. Kun Tímea osztályos orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint 14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a mai napon az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3300-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 484 főre csökkent. Komárom-Esztergomban nem regisztráltak újabb fertőzöttet, így megyénkben jelenleg 309 beteget tartanak nyilván.

A tájékoztató oldal a mai napon friss adatokat közölt a koronavírus-fertőzésben elhunytak és az aktív fertőzöttek számát illetően. Hazánkban eddig 596 olyan haláleset történt, ahol az elhunytnál koronavírus-fertőzést is azonosítottak. Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett. 24 olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről. Az elhunytak 60 százaléka (361 fő) budapesti, 40 százalékuk (235 fő) vidéki. Jelenleg három olyan megye van, ahol nem történt haláleset: Békés, Hajdú-Bihar és Vas megye. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 484 fő, 35 százalékuk budapesti, Tolna megyében nincs aktív fertőzött.

Komárom-Esztergomban a jelenleg is aktív fertőzöttek száma 16 fő, amellyel a megyék tekintetében az élmezőnyben helyezkedik el. A legtöbb aktív fertőzött jelenleg Pest megyében (74 fő) és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (52 fő) van.

A tájékoztató oldal szintén friss adatokat közölt megyei bontásban arról, hogy hányan hunytak el koronavírus-járványban. Komárom-Esztergomban a fertőzésben eddig elhunyt személyek száma 43. Ezen adattal megyénk Fejér megyével azonosan a második helyet foglalja el Pest megyét (95) követően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában