Gubody Ádám

2023.07.01. 06:57

Megmutatja világunk és a Gerecse sokszínűségét a fiatal lábatlani fotós

Van, aki a négy fal között tölti mindennapjait, másnak a lakókörnyezetében fellelhető állatok és növények megismerése, megörökítése jelenti az életet. Gubody Ádám, fiatal lábatlani természetfotós most a fényképezőgépén – és egyben első önálló kiállításán – keresztül mutatta meg az érdeklődőknek, hogy hogyan is látja a világot.

Walczer Patrik

Gubody Ádám csodálatos természetfotói láthatók Lábatlanon

Forrás: 24 Óra

Fotó: W.P.

Egyszer egy ismerősöm már-már a mellét veregetve, büszkén mesélte, hogy a fotós felszerelésének összértéke hétszámjegyű és olyan profi felvételek születhetnek vele, melyre nem sokan lennének képesek. Aztán a végeredmény annyira felejthető volt, hogy egy laikus járókelő mobillal is felülmúlta volna őt. Való igaz, hogy a jó felszerelés csak egészen kis részét adja a sikernek, a nagyja az egyén kvalitásain múlik.

– Emögött a kiállítás mögött hatalmas munka húzódik meg. Hajnali kelések, esti barangolások, a fotós technika folyamatos tökéletesítése. Azt hiszem, hogy a fotózás a hátralévő életében kitölti majd az idejét – mondta Kubovics László esztergomi természetfotós a tizenhat esztendős Gubody Ádámról, akinek tehetségéhez kétség sem fér.

A Gerenday Közösségi Házban megrendezett „Ahogy én látom…” című, július 12-ig látható tárlat megnyitója iránt nem véletlenül mutatkozott hatalmas érdeklődés. Szabó Ildikó intézményvezető köszöntője, illetve Hegedűs Zoltán harmonikajátékát követően sokan érdeklődtek afelől, hogyan készült a perzselő nap fényénél megörökített pillangós felvétel és hogy milyen történet fűződik a kíváncsi őzeket ábrázoló fényképekhez.

– Nagyon örülök, hogy sokaknak tetszenek a fényképeim. A képek kiválasztásánál azt kívántam bemutatni, hogy milyen sokszínű világ vesz minket körül. Legtöbbször Lábatlan környékén és a Gerecsébe járok fotózni, az alkotások nagy része innen származik. Szerencsésnek vallom magam, hogy ilyen helyen élek, ugyanis rengeteg természetes élőhely maradt fent a térségben és több védett, fokozottan védett élőlény is megtalálható a lakóhelyemhez közel – jelentette ki.

Gubody Ádám elárulta: az elmúlt négy-öt évben a legtöbb időt a gyurgyalagokra szánta, idén nagyrészt megtanulta a viselkedésüket, így tudta, hogyan készüljön fel a legmegfelelőbb pillanatra. Megköszönte családjának, barátainak, erdészeknek, a Fotoplus csapatának, Szekeres János esztergomi természetfotósnak a számtalan segítséget, tippet. A tárlat végén a klubhelyiségben üdítővel és pogácsával kívánták meg az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában