Gyakorlat

3 órája

Ma van az Újraélesztés Világnapja! Te tudod, hogy kell helyesen életet menteni?

Érdekes programot szervezett a tatabányai mentőállomás a plázában. Három ambubabán lehetett gyakorolni az újraélesztés pontos menetét.

Kemma.hu

Október 16-a az újraélesztés világnapja. Ennek apropóján a tatabányai mentőállomás vezetése egész napos bemutató szervezett a Vértes Center aulájába. 

Újraélesztés világnapja a Vértes Centerben
Az újraélesztés világnapján többen gyakoroltak az ambubabán
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Ők és társszerveik, a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete is részt vettek a gyakorlati részt is tartalmazó programon. Elsők között volt egy kecskédi édesanya, Oroszné Herczeg Csilla próbálhatta ki a mellkasnyomást egy ambubabán. Kislánya, a négyéves Lili is láthatta, mi a teendő abban az esetben, ha látunk valaki segítségre szorulót az utcán.

Vincze László állomásvezető nyilatkozott portálunknak a helyszínen. Mint mondta, jó kezdeményezésnek tartja, hogy az Országos Mentőszolgálat különböző programok (például Hősképzés, Szívcity) által hívja fel a figyelmet az odafigyelés és a segítés fontosságára. Úgy fogalmazott, ha csak egy emberi élet is megmenekül emiatt a jövőben, már célt ért a program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában