Verseny

3 órája

Országos bajnokságon állhatott dobogóra az esztergomi horgász

Csöregi Balázs, az esztergomi Vasas Horgász Egyesület tagja második helyen, ezüstéremmel zárta a 61. Egyéni Országos Bajnokságot. Az idei hazai finomszerelékes versenyszezon záróakkordját Szolnokon, az Alcsi-szigeti Holt-Tiszán rendezték – tudatta velünk a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ).

Kemma.hu

A közleményükből kiderült, hogy a kétfordulós versenyben az ország nyolcvan legjobb horgászából negyven jutott a döntőbe és hozta magával az ott megszerzett helyezési számait és a fogott súlyokat. A döntőt kifejezetten halas környezetben rendezték, egy-egy négyórás forduló alatt az élmezőny száznál több halat fogott, A fogások zömét dévérkeszegek, snecik, törpeharcsák és bodorkák adták, de néhány ponty és sügér is színesítette a terítékeket.

Csöregi Balázs (balra) mosolyogva vette át a második helyért járó kupát
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége/Facebook

A halak fajgazdagsága a technikás, több módszert is magas szinten művelőknek kedvezett. A hosszú és rövid rakós bot, matchbot és spiccbot is egyaránt megfordult a versenyzők kezében, szektoronként más eszközök voltak hatékonyak.

Csöregi Balázs elmondta, a dobogóra kerülés és legalább a második hely megszerzése volt a célja, mert az idei bajnokot egyszerűen nem lehetett legyőzni, a döntőben négy fordulóból háromban az első helyen végzett. A közel 153 kilogrammos fogás a második helyre volt elegendő. A sikerhez a segítők is nagyban hozzájárultak, így jár az elismerésből Eichardt Lászlónak is.

A magyar egyéni bajnokság Európa egyik legerősebbje, egyéni és csapat világbajnokok fémjelzik a hazai élmezőnyt. A MOHOSZ három éves eredményei alapján összeállított listát felnőtt úszós kategóriában továbbra is Csöregi Balázs vezeti, aki magyar válogatott oszlopos tagja, számos VB-n, Eb-n hódított el helyezéseket egyéniben, csapatban és közel 20 éve jegyzik a nevét a magyar horgászsportban.

Csöregi Balázs
Ennyi halat fogott ki Csöregi Balázs
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!