Irány Albánia

3 órája

A TSC versenyzője is indul a birkózó-világbajnokságon

A párizsi olimpiáról lemaradt birkózók is szerepelhetnek világversenyen 2024-ben. A nem olimpiai súlycsoportok világbajnokságát Albániában rendezik, melyen a TSC sportolója, Kuramagomedov Murad is részt vesz.

Luter Márk

Nyolc magyar birkózó lesz érdekelt a nem olimpiai súlycsoportok albániai világbajnokságán, köztük a TSC versenyzője, Kuramagomedov Murad. A világversenyre október 28. és 31. között kerül sor Tiranában.

A TSC birkózója, Kuramagomedov Murad az október végi tiranai vb-re készül
A TSC birkózója, Kuramagomedov Murad már az október végi tiranai vb-re készül
Forrás: United World Wrestling

Felnőtt és U23-as vb-t is rendeznek Albániában

A Magyar Birkózó-szövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál kötöttfogásban két, szabadfogásban és a nőknél három-három versenyző vesz részt a vb-n. A felnőtt megméretés előtt, október 21. és 27. között U23-as világbajnokságot rendeznek az albán fővárosban.

Az utánpótlás-korosztályban a mindkét versenyen induló kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Szabados Noémi szőnyegre lép, továbbá az Eb-ezüstérmes Bognár Erika és az Eb-harmadik Galambos Ramóna is szerepel.

A TSC egy versenyzővel indul a felnőtt vb-n

A férfiaknál szabadfogásban az Dagesztánból honosított Eb-ötödik Kuramagomedov Murad, valamint Halidov Gamzatgadzsi és Juhász Balázs kap lehetőséget, míg kötöttfogásban az Eb-harmadik Szilvássy Erik és Vitek Amadeusz képviseli Magyarországot.

A versenyen összesen nyolc kategóriában avatnak világbajnokot: a nőknél 55, 59, 65 és 72 kilóban, szabadfogásban 61, 70, 79 és 92 kilogrammban, továbbá kötöttfogásban 55, 63, 72 és 82 kilóban.

A négy napos seregszemlén csak azok a sportolók vehetnek részt, akik nem versenyeztek a párizsi olimpia küzdelmein.

A vb-re utazó nyolcfős magyar csapat:

Nők:

Galambos Ramóna (55 kg, BHSE), Bognár Erika (59 kg, BHSE), Szabados Noémi (72 kg, FTC-KIMBA)

Férfiak, kötöttfogás:

Vitek Amadeusz (72 kg, BHHSE), Szilvássy Erik (82 kg, Csepeli BC)

Férfiak, szabadfogás:

Kuramagomedov Murad (79 kg, TSC), Halidov Gamzatgadzsi (61 kg, ESMTK), Juhász Balázs (92 kg, BHSE)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!