Rendhagyó óra

3 órája

Interaktív hagyományőrzés Bakonysárkányon

Minden évszaknak meg van a maga hagyománya. Gondoljunk csak a tavaszköszöntésre, az adventi időszakra, vagy éppen a télűzésre. Az őszi évszak hagyományai közé tartozik a szüret. Rendhagyó hagyományőrzésen vettek részt a bakonysárkányi diákok.

Varga Réka Antónia

Rendhagyó hagyományőrzésen vehettek részt a diákok. Játékos kereteken belül tanulhattak a több száz éves hagyományokról a felső tagozatos diákok a Bakonyalján

Rendhagyó hagyományőrzésen vettek részt a diákok
Rendhagyó hagyományőrzésen vettek részt a diákok
Forrás: Bakonysárkányi Fekete Általános Iskola/Facebook

Rendhagyó hagyományőrzés

A bakonysárkányi iskolában Horváth-Gál Zsófia tanárnő szervezésében a megszokott iskolapadokat elhagyva kényelmes környezetben takarók és párnák között ülve egy mesedélután keretében ismerhették meg a szüreti hagyományok eredetét és múltját. A mesélést a hanghatások mellett interaktív játékok is tarkították. Szőlőt lé és aszalt formában is kóstolhattak a fiatalok. A rendhagyó foglalkozás végére mindenki tudta németül a szüreti eszközök és finomságok neveit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában