Gyász

3 órája

Szeretett programozó matematikus tanáruktól búcsúzik a Mikes

Mészáros István TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnáziumban 2013-tól tanított szakmai-informatikai szakmai tantárgyakat programozó matematikusként.

Kemma.hu

A Mikes Kelemen hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint szeretett tanáruk, Mészáros István elhunyt. Mint írják, szakmai munkáját, pedagógusi hozzáállását meghatározta, hogy kívülről érkezett a pedagógusi pályára, többek között a Budapest Airport Zrt-nél dolgozott évekig. Hamar megtalálta a hangot az oktatás minden „szereplőjével” a Mikes kollektívájával, a szülőkkel és a diákokkal is. A diákok felé ezeket az ismereteket is beépítette a tanórák tananyagába. Szemlétéhez hozzátartozott, hogy igyekezett egy-egy problémát minden oldalról megnézni, a legmélyebb okokat is feltárni.

Mindig a diákok érdekeit helyezte előtérbe, nála mindig volt még egy esély. Olyan ember volt, akinek mindig voltak tervei, aki mindig tevékenykedett valamit. 

Sajátos humora volt, rendkívüli nyugalom jellemezte. A tanítás mellett hobbija volt a kerékpározás, igazi „Bringalaktikus” volt. Emberséges, empatikus személyisége, közvetlen stílusa névjegye volt – zárták búcsú szavaikkal a posztot a Mikes Kelemen középiskola munkatársai. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában