Arborétum Falu

2 órája

Tovább zöldül Súr újabb fákkal gazdagodott a település

A bakonyalja egyik ékszerdoboza nem véletlenül nyerte el a legszebb fekvésű település címet. Súron a feltöltődésben fontos szerepet játszik a festői szépségű táj. A falu látképe újabb növényekkel bővült.

Kemma.hu

Súron évek óta tart az Arborétum Falu program. A kezdeményezés keretében a település növényállományát bővítik. A kezdetek óta 50 fajta növény több mint 100 egyedével bővült az állomány. Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a megnövekedett növényállomány locsolásáról is sikeresen gondoskodott a település. 

Újabb növyényekkel bővült Súr
Újabb növyényekkel bővült Súr
Forrás: Súr Község Önkormányzata/ Facebook

Tovább zöldül Súr

A közelmúltban újabb lépést tettek a helyi zöld területek fejlesztésére, ezúttal a település újabb 25 fával gazdagodott. Molnár János felajánlásának köszönhetően, a faiskolában nevelt facsemetéket Csatka-Szentkút felé vezető földút mentére ültették ki, amely egyben része a Táncsics-túrának és a Mária-út zarándokútvonalnak is.

  1. Az újonnan ültetett fafajok között található:
  2. vöröstölgy
  3. tűzjuhar, 
  4. mezei juhar
  5. hegyi juhar
  6. páfrányfenyő
  7. tatárjuhar
  8. tiszafa
  9. gyertyán
  10. barkócaberkenye
  11. erdei fenyő

Nincs megállás

 A változatos faültetés célja, hogy növeljék a terület biodiverzitását. A község lakói és az önkormányzat bíznak abban, hogy a következő években a fák már érezhető árnyékot nyújtanak majd az arra járóknak, miközben esztétikai értékükkel is hozzájárulnak a táj szépségéhez minden évszakban. Nem utolsósorban pedig gazdagítják a település élővilágát is. A jövőben az önkormányzat további faültetéseket tervez mind a közterületeken, mind a külterületeken, hogy még több zöldfelülettel gazdagítsák Súr községét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában