Örökbefogadás

2 órája

Menhelyről szerető családba: áloméletet élnek a volt rexes kutyusok (fotók)

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület rengeteg kutyának talált szerető otthont. A már boldog gazdás kutyusok gazdái számoltak be nekünk kedvencük mindennapjairól.

Kemma.hu

Bedecs Tamás a kis Cody gazdája, emellett a menhely korábbi munkatársa, önkéntese is. Codyt januárban találták a komáromi buszvégállomáson, chip nem volt benne, senki nem kereste. Mivel az apró yorkiet a menhelyen a kutyusok mellett nem tudták elhelyezni, így ideiglenesen Tomi fogadta be.

Cody is a csodás életet élő kutyusok táborát erősíti
Cody is a csodás életet élő kutyusok táborát erősíti
Fotó: Bedecs Tamás / Forrás: beküldött

– Végül is annyira megszerettem, hogy úgy döntöttem, nem adom senkinek! – mondta lapunknak Tomi. – Ahova csak tudom viszem magammal, nagyon sokat járunk kirándulni, nyáron a Dunára, mert imád fürdeni.

Cody igencsak elégedett új otthonában, gazdája elmondása alapján nagyon jó kiskutya, bár egy yorkie bőrébe bújt pitbullá is képes átváltozni.

Hörömpöli Veronika és családja Bertát – aki náluk a Bella nevet kapta – fogadták örökbe, aki még menhelyes kutyaként a Hard Dog Race futóversenyen is járt. Nem véletlen, hogy az eb egy igazi energiabomba, szereti a kertes házban aktívan töltött mindennapokat. Egy kutyatársa is van, Cody, akivel nagyokat játszik, sokszor egész nap birkóznak, kergetőznek. A család három cicájával is jól kijön, együtt alszik velük összebújva.

– Szereti a nagy sétákat velünk, de amikor nem vagyunk itthon, akkor is feltalálja magát, besegít a kertásásban, gombaszedésben… – fogalmazott Veronika. – Egy csupa szív kutyus, aki boldogabbá teszi a mindennapjainkat. Nagyon jó döntés volt örökbefogadni őt!

A rexes kutyusok terápiás kutyaként is megállják a helyüket

Kolozsvári Arnold tetováló is a rexesektől fogadott örökbe, pár hónapja egy jótékonysági tetoválás keretében is támogatta a menhelyet. A kutyájuk, Bátor mindenki szívébe belopta magát a családban. Az eb egy igazi kis rosszaság, imád futni és ugrálni, magasra ugrani. Ahogy Arnold fogalmazott, Bátor egy igazi hegedűs a háztetőn, hiszen mindig az ólja tetején áll. Arnold két kislánya is imádja őt, a kisebbik különösen szoros kapcsolatban van vele, testvérként tekintenek egymásra.

Bátor igazi terápiás kutya, hiszen Arnold párja, Anita egy gyerekkori trauma miatt félt a kutyáktól és több más állattól is. Anita azonban szerette volna, ha a gyermekei úgy nőnek fel, hogy van kapcsolatuk állatokkal, így belegyezett, hogy legyen egy kedvencük. Anita is nagyon megszerette Bátort, mindig simogatja, becézgeti és főz is neki.

– Szerintem minden kutya terápiás állat – hangoztatta Arnold. – Nekünk mindig volt kutyánk, velük nőttem fel, sokkal jobb velük az élet. Megtanítják a hűséget és azt, ha elveszítjük egy szerettünket, azt hogyan dolgozzuk fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában