Sportlövészet

3 órája

Pekler Zalán kilencedik lett a világkupa-döntőn

Három magyar versenyzőnek is szurkolhatunk a sportlövők indiai világkupa-döntőjén. A Komárom VSE kiválóságát, Pekler Zalánt is meghívták a sportág legjobbjait felvonultató viadalra. Péni István ezüsttel nyitott.

Luter Márk

A párizsi olimpia után India rendezi sportlövészetben a sportág világkupa-döntőjét. Három magyar versenyző kvalifikált a viadalra: a négyszeres Európa Játékok aranyérmes Pekler Zalán mellett a világ-, és Európa-bajnok Péni István és az újdonsült olimpiai bronzérmes Major Veronika kapott meghívást az Új-Delhiben megrendezett megméretésre. Péni rögtön ezüstérmes lett a nyitó napon.

Balról Major Veronika, Péni István és Pekler Zalán az indiai vk-döntőn
Balról Major Veronika, Péni István és Pekler Zalán az indiai vk-döntőn
Forrás: Hunshooting/Facebook

Pekler Zalán nem jutott döntőbe, Péni István pár miliméter híján aranyérmet nyert

Péni István 251.3 körös teljesítménnyel ezüstérmes lett a férfiak 10 méter légpuska versenyszámában az Újdelhiben rendezett sportlövő világkupa-döntőben. A győzelmet a világcsúcstartó kínai Seng Li-hao szerezte meg 251.4 körrel, míg a cseh Jiri Privratsky lett a harmadik 229.8 körrel. 
Kissné Oroszi Edit tanítványa az alapversenyben 629.2 kört ért el, és hetedik helyen kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe. 

A Komárom VSE versenyzője, a négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler Zalán 628.4 körrel kilencedik lett a tízfős mezőnyben, így lemaradt a nyolcas döntőről. A világ-, és Európa-bajnok Péni csupán egy tized körrel maradt le az aranyéremről a versenyszám olimpiai címvédőjével szemben Indiában.

Pekler szerdán a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyében indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!