Bakonysárkány

2 órája

Bakonyalján is mozgalmasan telt a népmese napja

A nagy mesemondó Benedek Elek születésnapja szeptember 30. A Magyar Népmese Napja ehhez kötödően 2005 óta ekkor van. A jeles alkalomnak köszönhetően országszerte a népmeséé volt a főszerep. Nem volt ez másként a Bakonyalján sem.

Varga Réka Antónia

Vetélkedő, sorverseny, vagy éppen kiállítás volt a porondon a bakonyaljai településeken. A bakonysárkányi és császári általános iskolások mozgalmas hétfőt tudhatnak maguk mögött. Bakonysárkányon például legóból készült pillanat képekben láthatták a fiatalok a népmeséket. Izgalmassan telt a Magyar Népmese Napja.

Mozgalmasan telt a Mmagya Népmese Napja a Bakonyalján is
Mozgalmasan telt a Mmagya Népmese Napja a Bakonyalján is 
Forrás: Bakonysárkányi Fekete Általános Iskola/Facebook

Mozgalmasan telt a Népmese Napja

A Császári Művelődési Ház és Könyvtárba a Zrínyi Ilona Általános Iskola elsős diákjai ismerkedtek a könyvtár rejtélyes, de izgalmas világával. A gyerekek egy játékos vetélkedő feladatain keresztül tanulhattak. A vetélkedő és a vidám mese után egy-egy baglyos könyvjelzővel távozhattak.

A császári könyvtárba látogattak a fiatalok
A császári könyvtárba látogattak a fiatalok
Forrás: Császári Művelődési Ház és Könyvtár/Facebook

Legóból készült mesés pillanatok

Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskolában több feladattal is szembenéztek a kisdiákok. Az elsősök mesejeleneteket adtak elő. A látott jelenetekből felsőbb éves társaik pedig kitalálták melyik mese ihlette a produkciót. A második osztályosok pedig  meseillusztrációkat készítettek legóból. Ezeket kiállították. A harmadik osztályosok pedig „A három kismalac és a farkas” című mesét képregényként feldolgozták majd bemutatták társaiknak. Végezetül a program szervezői a mesefelismerésben legjobb eredményt elért diákokat korosztályonként díjazta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában