Kvíz

1 órája

Ez a KRESZ-teszt kifog a legtöbb sofőrön: te tudod a helyes választ?

Ez a KRESZ-kérdés ismerős lehet a régi tankönyvekből; és bár a közlekedési szabályok folyamatosan változnak, ez a feladat a mai napig nem évült el. Éppen ezért most egy olyan KRESZ-tesztet hoztunk nektek, ami még a tapasztalt sofőrökön is kifog.

Kemma.hu

Elsőre igencsak egyszerűnek tűnik, de még a rutinosoknak is el kell gondolkodni rajta, mielőtt rávágják a választ. Ugyanis ebben a helyzetben egyszerre több szabályt is fel kell ismerni, és tudni kell alkalmazni - emlékeztet a BKV Zrt. hivatalos Facebook-oldalán. Te megtudod oldani ezt a KRESZ-tesztet? 

Ezt a KRESZ-tesztet bizony a tapasztalt sofőrök sem mindig tudjak megoldani hibátlanul
Ezt a KRESZ-tesztet bizony a tapasztalt sofőrök sem mindig tudjak megoldani hibátlanul
Forrás: BKV Zrt./Facebook

A megyénkben például a parkolókban találkozhatunk ezzel a szituációval, ahol egyáltalán nincsenek a kereszteződésben közlekedési táblák, így a jobbkéz-szabály az érvényes.

Az biztos, hogy élőben nem tanácsos eltéveszteni, mert koccanás is lehet belőle! Lássuk, neked sikerül-e elsőre megoldani! Nézd meg alaposan a képet, majd írd fel, szerinted milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen; beleértve a tiédet is. A helyes megoldásért görgess lejjebb!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A KRESZ-teszt helyes megoldásának az alapja a jobbkéz-szabály

Mivel közlekedési táblák egyáltalán nincsenek a kereszteződésben, így az elsőbbségadásnál a jobbkéz-szabály az érvényes; de sokan ott rontják el a feladatot, hogy ennyinél megállnak, anélkül, hogy figyelembe vennék a kanyarodási szabályt.

Éppen ezért a helyes megoldás: A - B - C - és végül a belül nézetből mutatott autó. 

Korábban autós oktatóval néztük át a leggyakoribb közlekedési helyzeteket a gyakorlatban. Igazi profikhoz, a komáromi Zsikla Autósiskolához fordultunk, és mentünk egy kört Komáromban, hogy átbeszéljük a legfontosabb szabályokat, tudnivalókat, felidézzük, mi mindenre is kell figyelni, és miben segíthetjük mi a többi közlekedő. Így például a jobbkéz-szabályt, a körforgalom használatát, a teli és a nyilas zöld közötti különbségeket. Be kell valljuk, sokéves vezetői rutinnal a hátunk mögött is hasznos és fontos tudással gazdagodtunk. Nézd meg a videónkat! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában