Konferencia

3 órája

A huszadik század fejezeteiről hallhattak a múzeum falai közt

Közös konferenciát szervezett a komáromi múzeum és a vármegyei levéltár. A résztvevők a huszadik század történetéből hallhattak fejezeteket.

Körtvélyfáy Dina

A jelenlévőket először Számadó Emese, a komáromi múzeum igazgatója köszöntötte. Ezt követően pedig Baksa-Ströcker Renáta jegyző is megosztotta gondolatait. Hangsúlyozta, külön öröm számára, hogy ebben a megújult épületben üdvözölhetik az előadókat és az érdeklődőket.

Baksa-Ströcker Renáta jegyző is köszöntöte a múzeum falai közt rendezett konferencia résztvevőit
Baksa-Ströcker Renáta jegyző is köszöntöte a múzeum falai közt rendezett konferencia résztvevőit
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A konferencián dr. Krahulcsán Zsolt Hazai Jenőről, az Esztergomi Szerszámgépgyár igazgatójáról, dr. Wencz Balázs Beer Jánosról, Számadó Emese pedig Czerny József komáromi iskolaigazgató pályafutásáról beszélt.

A szünetet követően Horváth Attila a vármegyei igazoló bizottságokról, Pokornyi Gábor Gajári Ödönről, Szabó Csaba pedig a csémiek első világháborús szerepéről beszélt. A program Ábrahám Zsolt Tamás Egy különleges életút a levegőben és tengeren című előadása zárta.

A rendezvényre a Jókai-gimnáziumból, valamint a Széchenyi- és a Kempelen-középiskolából is érkeztek diákok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában