Évforduló

2 órája

Matthew Perry tragédiája: váratlan bejelentést tett a bíróságon a „ketaminos” orvosa

Lassan egy éve rázta meg a világot, hogy a Chandler Binget alakító színész elhunyt. A Matthew Perry halála ügyében indított bírósági eljárás még nem zárult le. A népszerű színész tragédiájához a vágyott és a valós élet közötti hatalmas különbség vezetett a tatabányai pszichológus szerint.

Kemma.hu

A kanadai-amerikai színész, Matthew Perry halála csaknem egy éve történt, de még mindig látnak napvilágot újabb fejlemények a tragédiával kapcsolatban. Rengetegen szerették, az 1990-es években a Jóbarátokban Chandler Bing szerepében vált híressé. Az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy pezsgőfürdőben találták holtan 2023. október 28-án. 

Matthew Perry halála ügyében eddig több ember is letartóztattak, illetve öt ember vádolnak.
Matthew Perry halála ügyében eddig több ember is letartóztattak, illetve öt ember vádolnak.
Fotó: NurPhoto via AFP

Sokáig nem lehetett tudni a halálának a pontos okát, ugyanis többen öngyilkosságnak, míg mások gyilkosságnak tulajdonították az ügyet, ám orvosszakértők később arról számoltak be, hogy ketamint találtak a vérében, és ez végzett vele. A gyógyszer vényköteles érzéstelenítő és hallucinogén szer, amelyet depresszió és a szorongás kezelésére alkalmaznak. A bírósági dokumentumok alapján utolsó szavai voltak: „Shoot me up with a big one” azaz, Lőjj be egy nagy adaggal.

Halálával kapcsolatban továbbra is rengeteg a kérdőjel. Korábban Horváth Judit tatabányai pszichológus véleményezte portálunknak, hogy mi is lehetett a népszerű, szeretett sztár sorstragédiája, és hogyan tud egy ilyen szórakoztató, vicces ember, vagy bárki olyan mélyre jutni, mint a színész az élete során sokszor.

A család egységének hiánya lehetett az egyik oka annak, hogy a népszerű sztár a magánéletben olyan sokat küzdött. A szakember szerint Matthey Perry amerikai színésznek volt egy vágyott és egy valós szerep is az életében. Perry a Jóbarátok Chandlerjeként eljátszhatta mindazt, amire a sztár erősen vágyott a való életben. A kamerák előtti karakter révbe ért, volt családja, mindig volt egy-két vicc a tarsolyában. A kamerán kívül viszont súlyos alkoholfüggő volt és drogproblémákkal küzdött, de gyógyszerfüggőség is kialakult nála. 

Cserteg István tatabányai filmkutató szerint a siker egyik egyértelmű jele volt, hogy könnyű volt azonosulni a karakterekkel, mert fiatalokról szólt, akik egyszerűen és könnyedén hétköznapi problémákkal foglalkoztak.

Matthew Perry halála ügyében nem várt fordulat következett be

A napokban kiderült, hogy a sztár orvosa, Mark Chavez a Los Angeles-i bíróságon bűnösnek vallotta magát, és így akár tíz év börtönbüntetésre is ítélhetik. Az origo.hu cikke szerint Perry halálával kapcsolatban eddig öt személy ellen emeltek vádat, köztük két orvos (Dr. Salvador Plasencia és dr. Mark Chavez) és a színész asszisztense ellen. Chavez a hét közepént jelen volt a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ahol beismerte, hogy felelős Matthew Perry haláláért, és bűnösnek vallotta magát a ketamin terjesztése miatt.

Úgy hírlik, hogy Perry asszisztense, Kenneth Iwamasa egy hónap alatt, a színész halála előtt hetek alatt több tucat fiola ketamint szerzett a Jóbarátok sztárjának, több mint 55 000 dollár értékben cirka egy hónap alatt a tragédia előtt. Ez akkori árfolyamon mintegy 20 millió forint volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában