Segítők

2 órája

Kitett magáért a telep: még sosem voltak ennyien kíváncsiak az állatokra

Körülbelül 400 kilogramm eledel gyűlt össze szombaton, a Tatabányai Ebrendészeti Telep nyílt napján. A kutyás bemutatóval egybekötött jótékonysági akciónak az állatok világnapja adott apropót.

Kemma.hu

Több mint 180-an voltak kíváncsiak szombaton a Tatabányai Ebrendészeti Telep programjaira, ahol az állatok világnapja adott apropót az ünneplésre.

Állatok világnapja Tatabányán
Az állatok világnapja remek apropót jelentett az adakozásra is
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Shíva, az eurázsiai keverék volt az egyik legnagyobb nyertese a hétvégi nyílt napnak: megtetszett egy gazdijelöltnek az erdőben talált, fához kikötött csahos, aki nemrégiben lett új lakó a telepen. A négylábú jószág tehát komoly gazdivárományos, de nem csak ő örülhetett ezen a napon.

Állatok világnapja Tatabányán
Shíva, az eurázsiai kutya komoly gazdivárományos lett ezen a napon
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Sok kutyust vihettek sétálni a programra kilátogatók. Tehát az örökbefogadás sem volt kizárt ezen a napon, de azoknak is kedveztek a Bogáncs utcai telep programjai, akik egyelőre csak szemlélődni szerettek volna. Számukra volt kutyás bemutató a Mentor Kutyakiképző Iskola jóvoltából, de Logan, a farkas is kilátogatott a helyszínre, továbbá volt arcfestés és jótékonykodni is lehetett.

Állatok világnapja Tatabányán
A telepen 12 macska is várja leendő szerető gazdiját
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– A zord időjárás ellenére is szép számban érdeklődtek a programok felől, és nem érkeztek üres kézzel. Körülbelül 400 kilogramm szárazeledel és konzerv gyűlt össze néhány óra alatt az adománygyűjtő akció keretében, amik között van eledel minden védencnek. Tehát kutyáknak és cicáknak is – mondta el Bányai Krisztina, a telep munkáját támogató Segítő kéz a Kutyákért Egyesület elnöke. Jelenleg 27 kutya és 12 macska él a telepen, akik várják a leendő szerető gazdikat.

Állatok világnapja legyen egész évben

Bányai Krisztina nem győzte megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában segít a tatabányai állatvédelem helyzetén. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az állatokat nemcsak ezen az egy napon kell szeretni, tisztelni és megajándékozni a jószágokat, hanem az év többi napján is megérdemlik az odafigyelést és gondoskodást. Az akció egyebek mellett erre is szeretné felhívni a figyelmet, de valami változás elindult már Tatabányán. Példaként említette a legutóbbi kitelepült gyűjtésüket, amit minden képzeletet felülmúlva zárták, ugyanis az átlagosnál kétszer több adomány érkezett. Ezzel az „összeggel” országos rekordot döntöttek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában