Bulvár-celeb

2 órája

Úgy tudta, hogy riói Jézus-szobor a legnagyobb a világon? Mutatunk egy még nagyobbat

Felavatták a világ legnagyobb kitárt karú Jézust ábrázoló szobrát a muszlim többségű Indonéziában.

MW

A szobor közel 20 méterrel magasabb, mint a híres Rio de Janeiro-i Megváltó Krisztus nevű alkotás

Forrás: Shutterstock

Fotó: alvonphotography

Az új világrekorder szobor 61 méter magas, és a Szumátra szigetén található Toba-tó mellett állították fel. A műalkotás csaknem 20 méterrel nagyobb, mint a Rio de Janeiróban található világhírű Megváltó Krisztus szobor – írja a Jakarta Post híradása nyomán cikkében a Ripost.

A szobrot vallási elöljárók és helyi tisztségviselők avatták fel szeptember 19-én. A hatalmas Jézus-szobor a Sibeabea-hegy csúcsán kapott helyet, ami a Toba-tó egyik félszigetén található. Az emlékmű tetejére kilátót építettek.

A szobor a Sibeabea-hegy csúcsán kapott helyet
Fotó: Jamesroadman / Forrás:  Shutterstock

A szobor 8 méteres talapzata az iránytű nyolc pontját jelképezi, míg a szobor 61 méteres magassága azt a keresztény meggyőződést, hogy Isten hat nap alatt teremtette a Földet, majd egy napig pihent

– fogalmazott az átadóünnepségen Kornelius Sipayung kapucinus érsek, hozzátéve, hogy a szobor arra emlékeztet minket, hogy Isten jelen volt a világban.

A szobor 5 milliárd indonéz rúpiába, azaz körülbelül 120 millió forintba került, amit teljes egészében adományokból finanszíroztak.

A szobor miniatűr mását megáldotta Ferenc pápa, amikor szeptember elején Indonéziában járt. Emellett aláírt egy imatálcát is, amit beleépítettek a szobor talapzatába.

A Jézus-szobor fontos zarándokhellyé válhat Észak-Szumátrában, ahol a 15 milliós lakosságnak ugyan csak 3 százalékát teszik ki a katolikusok, itt él a Fülöp-szigetek és Kína után a harmadik legnagyobb keresztény közösség Ázsiában.

Mostanáig a 34,2 méteres bolíviai Cristo de la Concordia (A Béke Krisztusa) szobor számított a legmagasabbnak, Európa legnagyobb Jézus-szobra pedig a lengyelországi Świebodzin településen található: a Krisztus király névre keresztelt alkotás 33 méteres magas, és ha figyelmen kívül hagyjuk a talapzatot és a koronát, 3 méterrel magasabb a hasonló a riói Megváltó Krisztus szobránál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!