Labdarúgó NB I

1 órája

Legyőzte a Győr otthon a Fehérvárt

A Győr otthon 3–1-re nyert a Fehérvár ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A hazaiak a második győzelmüket aratták, és négy mérkőzés óta veretlenek, míg a vendégek egymás után a harmadik bajnoki összecsapásukat veszítették el.

MW

Szabó Bálint, a Fehérvár játékosa büntetőből gólt szerez a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott ETO FC Győr – Fehérvár FC mérkőzésen a győri ETO Stadionban 2024. október 5-én

Fotó: Tóth Zsombor

Aktívan kezdett a Győr, amely kimaradt nagy helyzet után, szögletet követően egy fejessel még az első tíz perc letelte előtt megszerezte a vezetést. 

Sőt, a 12. percben újabb gólt ért el a hazai csapat, Gavric lépett ki és lőtt a bal kapufa érintésével a vendég kapuba.

 Elsőre lest jelzett a bíró, de a VAR-elemzés során kiderült, hogy érvényes a gól. Sok győri helyzet alakult ki az első negyedórában, azután viszont valamelyest magára talált a nagyon határozatlanul kezdő Fehérvár. A szépítés Szabó Bálint tizenegyesével jött össze, melyet videós elemzés után ítélt meg a játékvezető, mert egy beadásnál a tisztázni igyekvő Bitri oldalba rúgta Stefanellit. 

Élénk maradt az iram az első félidő további részében is.

Simut Mario Lucas (b), a Fehérvár és Zeljko Gavric, a Győr játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott ETO FC Győr – Fehérvár FC mérkőzésen a győri ETO Stadionban 2024. október 5-én
Fotó: Tóth Zsombor / Forrás:  MTI

A szünet után is nagy volt a küzdelem, de kevesebb helyzet alakult ki, mint az első játékrészben. A Fehérvár próbált irányítani, nem tudott azonban komoly gondot okozni a győrieknek. 

A hajrában a vendégszurkolók kemény magja a hazai kapu mögött komoly petárdázásba kezdett. 

A végén a hazaiak egy gyors, pontos passzokkal végigvitt támadást eredményesen fejeztek be, ezzel bebiztosították a győzelmüket. Így a Győr jó és a Fehérvár rossz sorozata is folytatódott.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

ETO FC Győr–Fehérvár FC 3–1 (2–1)

-----------------------------------

ETO Stadion, 4138 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Stefulj (9.), Gavric (12.), Boldor (93.), illetve Szabó B. (25., 11-esből)

sárga lap: Pető (27.)

ETO FC Győr:

------------

Gyurákovics - Bitri, Szépe, Heitor - Vera Luciano (Albion, 62.), Tóth R., Ouro (Boldor, 85.), Stefulj - Szahli (Diarra, 63.), Benbuali (Krivokapic, 71.), Gavric

Fehérvár FC:

------------

Dala – Simut, Serafimov, Spandler, Bedi (Kalmár, 59.)- Csongvai - Holender (Milicevic, a szünetben), Szabó B., Pető (Katona, 59.), Stefanelli (Tóth T., 77.)- Gradisar (Kovács P., 77.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában