Kisbéri Bakancsosok

2 órája

Élménybeszámoló egy bakancsos világbajnokságról

Idén az osztrák Filzmoos adott otthont a 21. túra világbajnokságnak. Hazánkat a versenyen egyetlen csapat, a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága képviselte.

Varga Réka Antónia

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága az idei túra világbajnokságon az előkelő 10. helyen végzett. A baráti társaság egyik alapítóját Meretei Jánost kérdeztük az élményről.

A Kisbéri Bakancsosok az előkelő 10. helyen végeztek
A Kisbéri Bakancsosok az előkelő 10. helyen végeztek
Fotó: Koródi Anita / Forrás: facebook/Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága

Hát libabőrös élmény volt

– érkezik a válasz szinte rögtön első kérdésünkre. Meretei Jánosnak nem volt ismeretlen a verseny. Idén ötödik alkalommal állhatott rajthoz, a Kisbéri Bakancsosokkal pedig másodjára sikerült csapatot állítania.

– Tavaly már voltunk, kisebb létszámmal, de akkor messze nem kerültünk a legjobb 15 közelébe sem – mesélte.

Felfoghatatlan élmény

A csapat a korábbi alkalomhoz hasonlóan idén is elsősorban az élményért rajtolt. Így hatalmas meglepetésként érte őket, hogy az átlagosan 60-90 fős csapatok között nem csupán a legjobb tizenötbe, de a legjobb tízbe is bekerültek.

– Hihetetlen élmény volt, ahogy ott álltunk, majd egyszer csak szólítottak minket, és mondták, hogy „Hungary”. Mindenki ujjongott, ahogy átvettük a díjat. Van róla egy videó, naponta egyszer-kétszer megnézem – árulta el a túrázó, akiben még friss az élmény, hiszen csak néhány nap telt el a verseny óta.

A Kisbéri Bakancsosok képviselték hazánkat a három napos túra világbajnokságon
A Kisbéri Bakancsosok képviselték hazánkat a három napos túra világbajnokságon
Fotó: Koródi Anita / Forrás: facebook/Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága

A versenyen túl is túráztak a Kisbéri Bakancsosok

– Délelőttönként a választható túraútvonalakon versenyeztünk, délutánonként pedig turistáskodtunk. Ami a közelben volt és amit csak lehetett, azt megnéztük, bejártuk. Esténként pedig a szervezett programokon vettünk részt – mesélte Meretei János, aki azt is elmondta, hogy a versenyhelyzet ellenére életre szóló barátságok is születtek a világbajnokságon. A rendezők pedig minden estére készültek valami szórakozással, ahol mindenki jól érezhette magát.

A nyelvi korlát sem okozott problémát, ha kellet kézzel, lábbal mutogattunk!

– fogalmazott a túrázó, hozzátéve, hogy a szórakozás és az élménygyűjtés mellett persze leginkább a túrákra koncentráltak.

– Háromféle táv közül lehetett választani. Volt 6, 10 és 20 kilométeres túra. A mi csapatunkból ketten a 20 kilométeres, 24-en pedig a 10 kilométeres szakaszt választották – mesélte büszkén a bakancsos, meg is magyarázva szavait:

– Ez azt jelenti, hogy a csapat összesített 1033 kilométerből 120-at két túrázó hozott. A legnagyobb meglepetést azonban nem a 10. helyezés okozta. Az egyik est alkalmával ugyan is lehetőség volt tombolát váltani. A kisebb ajándékok mellett a főnyeremény egy kétszemélyes hosszú hétvége volt, a bajnokságnak otthont adó városba, Filzmoosba.

A kecsegtető nyereményt a Bakancsosok egyik tagja hozhatta haza, így a közeljövőben ő biztos visszatér még.

A több napos túra alatt azért a pihenésre is jutott idő. Mertei Jánost a Kisbéri Bakancsosok egyik alapítóját kérdeztük a világbajnokságról
A több napos túra alatt azért a pihenésre is jutott idő. Meretei Jánost a Kisbéri Bakancsosok egyik alapítóját kérdeztük a világbajnokságról
Fotó: Koródi Anita / Forrás: facebook/Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága

A hatalmas sikerre való tekintettel természetesen a baráti társaság vezetőjét arról is megkérdeztük, hogy milyen jövőbeli tervek állnak még a csapat előtt.

– Mindenképpen szeretnénk újra indulni a versenyen. Jövőre Karintiában lesz, és már most látjuk, hogy legalább harmincan indulunk a megmérettetésen.

Mint azt már jól tudjuk a Kisbéri Bakancsosok mindig nyüzsögnek, így csak idő kérdése, hogy hol bukkannak fel újra – mondta el a túravezető.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában