Bozsik-iskola

3 órája

A mozgás örömére tanított a diáksportfesztivál

Diáksportfesztivál várta a tanulókat a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában. A program célja az volt, hogy a gyerekek örömüket leljék a mozgásban és minél több sportágat kipróbálhassanak.

Körtvélyfáy Dina

Kovács Barna testnevelő lapunknak elmondta, a Magyar Diáksport Szövetség aktív iskola programjához csatlakozva valósult meg az őszi diáksportfesztivál.

A diáksportfesztivál alkalmával floorballozni is lehetett
A diáksportfesztivál alkalmával floorballozni is lehetett
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az alsósok és a felsősök is hat-hat állomást teljesítettek a program során. A kicsik főként a labdás sportágak alapvető mozgásformáit gyakorolták, floorballoztak, kéziztek, fociztak és kosaraztak, valamint akadálypályán is végigmentek. A felsősök csapatokban játszottak egymás ellen, fociztak, kéziztek, fogócskáztak és kipróbálták a rögbit, valamint a frizbit is.

Kovács Barna mindezek mellett azt is hangsúlyozta, a diáksportfesztivál nem a versengésről szólt, nem hirdettek eredményt sem a program végén. Azt szeretnék, hogy a résztvevő gyerekek örömmel, felszabadultan mozogjanak együtt. A rendezvényt a tervek szerint tavasszal is megismétlik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában