Adomány

2024.08.11. 15:05

Éves rekord született az adománygyűjtő akción

Ez nem semmi volt - köszönte meg Bányai Krisztina a tatabányai állatszeretőknek, hogy többen segítő kezet nyújtottak a szombati kitelepült akción.

Kemma.hu

Száraztáp, alultasakos eledel, jutalomfalat, de még macskaalom is került a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület adománygyűjtése során a bevásárlókosarakba. Szombaton a tatabányai hipermarket emeletén adakozhatott kétlábú a négylábúaknak, az idén már harmadszor.

Adománygyűjtés Tatabányán
Adománygyűjtés során lehetett segítő kezet nyújtani cicának, kutyának
Forrás: Tatabánya Ebrendészeti Telep-Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület/Facebook

Logan farkas is segítő kezet nyújtott a Győri úton a hétvégén. A munkatársak szombat délután négy óráig fogadták a négylábúak megfelelő tartásához szükséges holmikat. Zömmel állateledelek kerültek a kihelyezett bevásárlókocsikba, de nem is akármekkora mennyiség.

A mérlegelést követően nem győztek hálálkodni minden jóakarónak. Ugyanis a számok azt mutatták, Tatabánya jelesre vizsgázott állatszeretetből. Összesen csaknem egy tonna az adomány mértéke. Pontosan 485 kilogramm száraztáp gyűlt össze a kutyusoknak, 153 konzerv, 11 szalámi és 19 alultasakos eledel. Mellé pedig több mint 5 kilogramm jutalomfalat is került az adományba.

Szépen gyűlt az adomány a doromboló jószágoknak is. A macskákra is gondoltak a jótékonykodók: 22 kilogramm száraztáp, 116 konzerv, 138 alultasakos eledel és 80 kilogramm alom gyűlt össze néhány óra alatt.

Az adománygyűjtés nem várt számokat hozott

Az egyesület a közösségi oldalon is beszámolt minderről és azt is hozzátették: „Ez nem semmi volt!” Bányai Krisztina szerint éves rekord született. Csaknem akkora mennyiség gyűlt össze, mint máskor két nap alatt. Portálunk kérdésére elmondta, évente 5-6 alkalommal szerveznek hasonló adománygyűjtést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában