Ácsteszér

Tegnap, 8:33

Sírokat rongáltak meg a vaddisznók

Nem mindennapi rongálásról és rongálókról van szó. Ácsteszéren a vaddisznók több sírt is megrongáltak.

Varga Réka Antónia

A nagy esőzések miatt a vaddisznók elindulnak és túrni kezdenek. Ezt tették az állatok Ácsteszéren is azzal a különbséggel, hogy nem a földet vagy ágyásokat, hanem a temető kerítését túrták szét.

Vaddisznók rongálták a sírokat Ácsteszéren
Vaddisznók rongálták a sírokat Ácsteszéren
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Rongáltak a vaddisznók

A vaddisznók okozta rongálás itt még nem ért véget, a kerítés feltúrása csak a kezdet volt. Amint bejutottak a temetőbe, tovább folytatták tevékenységüket egészen addig, hogy több kegyeleti helyet megrongálta. A vadállatok ugyanis lerágták és kitúrták a virágokat a sírhelyekről. A probléma az volt, hogy nem egy vaddisznó, hanem egy egész kondányi állat több napon keresztül bejárt a temetőbe. A csalódott hozzátartozók értesítették az önkormányzatot, akik megtették a szükséges lépéseket. Azonnal gondoskodtak a megrongálódott kerítés helyreállíttatásáról, valamint a település polgármestere, Vuts Norbert elmondta, hogy felkeresték a helyben illetékes vadásztársaságot, akik készségesen álltak a feladathoz és azonnal a probléma megoldásába kezdett. Az állatok kilövése azonban nem egyszerű folyamat. A vadásztársaság kárpótlásul a hat tálca pozsgás és egyéb növényeket ajánlott fel a csalódott hozzátartozóknak. Akiknek szeretteinek sírját megkárosították a vadak, az ácsteszéri önkormányzati hivatalából vihetnek a felajánlott virágokból.

A kerítés megjavítása és a vadászok intézkedése után remélhetőleg nem lesz többé probléma a rongálás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában