Friss adatok: így áll most és ennyit emelkedik még a Duna vízszintje

Hétfőről keddre tovább emelkedett – több mint egy métert – a Duna vízszintje. Az előrejelzések szerint Komáromnál péntekre, Esztergomnál szombatra várható a tetőzés, a jelenlegi vízszintnél jóval magasabban.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, kedd reggelre, 24 óra alatt újabb métert emelkedett a Duna vízszintje a Komárom-Esztergom vármegyei szakaszon. Már most utakat zártak le az árvíz miatt. Hétfőn megérkeztek a katonák is a Dunához, Neszmélyen és Pilismaróton segítenek a tatai dandár egyenruhásai. 

Árvíz helyzet hétfőn Dunaalmáson
Dunaalmáson az árvíz már elérte a vasúti töltést
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Komáromnál szeptember 17-én reggel hat órakor 612 centiméter, délben már 635 centiméter volt a Duna vízállása. Esztergomnál reggel 6-kor 547 centiméter, míg hat órával később már 570cm centi magasan állt a Duna. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) tájékoztatása szerint az árvízvédekezési szint továbbra is másodfokú mindkét gátőrjárás térségében.

Az OVF Országos Vízjelző Szolgálatának vízállás-előrejelzése szerint Komáromban már kedden meghaladja a víz szintje a III.fokot, míg Esztergomban ez szerdán következik be. Komáromban pénteken 8 méter felett tetőzik majd a folyó, szombattól lassú apadásba váltva, míg Esztergomban szombatra várják a maximumot 764 centiméterrel. A várható vízállás napi bontásban az alábbi táblázatban látható.

Forrás: MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában