Veszélyben az árvíz miatt Dunaalmás, fontos bejelentést tett a polgármester

Érkezik a napokban a nagyobb dunai árhullám, amely Dunaalmást is veszélyezteti. Az árvíz kapcsán fontos bejelentést tett Makay Tibor.

Kemma.hu

Kinyitották az égi csapot, amely a hétvégén sem akar elállni. Az eddig lehullott és a napokban még érkező csapadék eredményeképp egy nagyobb árhullám vonul le a Dunán. Nagy valószínűséggel a III. fokú készültségi szintet is meghaladja majd a folyó vízszintje térségünkben. Dunaalmás polgármestere a közösségi oldalon kért segítséget a lakóktól, hogy fogjanak össze a település megvédéséért az árvízzel szemben.

Árvízzel szemben kell felkészíteni Dunaalmást, a lakóktól kért segítséget a polgármester
Árvízzel szemben kell felkészíteni Dunaalmást, a lakóktól kért segítséget a polgármester
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

Az érkező árvíz Dunaalmást sem fogja kímélni, ezért időben fel kell készülni

Az elkövetkezendő napokban a nagy dunai árhullám Dunaalmást is eléri. Makay Tibor polgármester az AlmásNeszmély elnevezésű Facebook-csoportban kért arra mindenkit, hogy segítsenek megvédeni a települést az érkező víztömegtől. Mint bejegyzésében írta, már szombaton reggel 8 órakor megkezdik a védekező munkát a polgármesteri hivatalnál.

Ahogy fogalmazott, az előrejelzések szerint 750-770 centiméternél lehet majd a tetőzés. Ez a vízállás 70 centiméterre meg fogja közelíteni a 2013-as rekord vízmagasságot. Továbbá a településvezető azt is bejelentette, hogy péntektől, azaz mától II. fokú készültséget rendeltek el Dunaalmáson.

A sikeres védekezéshez minden segítő kézre szükség van. Arra kér mindenkit Makay Tibor, hogy aki csak tud, menjen segíteni szombaton reggel a munkában. Kesztyűt, lapátot mindenkinek biztosítanak, de aki tud, az vigyen magával. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában