Friss Almási lángost kapnak az árvízi védekezők

A dunaalmási református templomnál több tucatnyian dolgoznak jelenleg is. Az Almási Lángos csapata pedig forró, friss lángost ad ingyen minden segítőnek, aki azon fáradozik, hogy megállítsák az árvíz terjedését.

Goletz-DeáK Viktória

Bár az eső elállt vasárnapra, a hideg kitartott, így alaposan fel kellett öltöznie mindenkinek, aki úgy döntött, hogy segít a Duna-menti településeknek az árvíz elleni védekezésben. A nehéz munka után pedig egy kis pihenés közben igazán jólesik egy finom, ropogós lángos. Így gondolta ezt az Almási Lángos csapata is, akik minden segítőnek ingyen kínálják a forró lángost. 

A dunaalmási református templomnál több tucatnyian dolgoznak jelenleg is. Az Almási Lángos csapata pedig forró, friss lángost ad ingyen minden segítőnek, aki azon fáradozik, hogy megállítsák az árvíz terjedését.
Az árvízi védekezés közben az Almási Lángos csapata ingyen kínálta a friss, ropogós lángost a munkásoknak 
Forrás: Beküldött

A dunaalmási Pihenőtónál lévő lángosost jól ismerik a környékbeliek. De még külföldre is eljutott a híre a finom, ropogós finomságnak. 

Árvízkor is jólesik a lángos

Mivel a tulajdonosok és a munkatársai is helyiek, így természetes volt számukra, hogy ők is kiveszik a részüket a védekezésben. Azonban a zsákok töltése és a gátépítés helyett más módot találtak erre: ingyen lángossal kínálnak mindenkit, aki részt vesz a védekezésben. 

Mike Attila, az Almási Lángos Kft. ügyvezetője és társtulajdonosa elmondta, hogy szombaton melegen tartó edényeket és papírpoharakat adtak az önkormányzatnak, hogy tudjanak forró teát adni a munkásoknak. Azonban ennél többet szerettek volna segíteni.

– Sajnos derékfájós vagyok és tudom, ha beállok lapátolni, akkor utána egy hétig nem kelek ki az ágyból. Azonban nem hagyott nyugodni a dolog, hogy többet szeretnék segíteni, így megbeszéltük az üzlettársammal, hogy az egyik büfékocsinkkal vasárnap kimegyünk az egyik forgalmas helyszínre és minden védekezőnek ingyen kínálunk lángost. Mindenki annyit ehet, amennyit szeretne. Nagyon jó érzés, hogy végül tényleg sikerült örömet okoznunk ezzel, hiszen sokan pihennek meg munka közben egy friss, meleg lángosra – árulta el Attila, aki hozzátette, hogy a Pihenőtónál lévő büfé nincs veszélyben, mert magasabban fekszik az árszintnél. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában