Egészség

2024.08.26. 19:52

Megújult és referenciapatika lett a bakonyaljai gyógyszertár

Tágas, természetes fényben fürdő, patika tisztaságú szabadpolcos eladótér fogadja a vásárlókat a megújult kisbéri Alma gyógyszertárban, melyet pénteken délben ünnepélyesen adtak át.

Kemma.hu

Elsőként a gyógyszertár tulajdonosai köszöntötték a jelenlévőket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét és Sinkovicz Zoltán polgármestert.

– Leginkább az volt a szempontunk, hogy vevőközpontú legyen a patikánk, a betegek, illetve a vásárlók egyes termékekhez már közvetlenül is hozzá tudnak férni – emelte ki a modernizált patikáról dr. Hadnagy Ádám szakgyógyszerész, a kisbéri Alma Gyógyszertár többségi tulajdonosa. – Átalakultak helyiségek, nagyobb raktárterületeket alakítottunk ki, illetve az épület leghátsó részén egy tanácsadó helyiség született, ahol a betegek intim körülmények között tudnak konzultálni a gyógyszerészekkel.

A gyógyszertár átadásának pillanata
Forrás: Beküldött

Czunyiné dr. Bertalan Judit megtisztelőnek nevezte a meghívást, különösen annak fényében, hogy olyan fejlesztés átadásán vannak, amihez a beruházó nem kért semmiféle kormányzati vagy európai uniós támogatást.

Popovics György kiemelte, a vármegyének az a fontos, hogy vidéken is épp olyan színvonalú szolgáltatásokhoz jussanak hozzá, mint a városokban, ezért nagy öröm ez a beruházás a Bakony kapujában.

Sinkovicz Zoltán polgármester szerint a patika nem pusztán egy üzlet, ahova be tudunk térni árucikkeket venni, hanem sok esetben tanácsokat, empátiát kapunk, és olykor a jó szó sokat segít, szükségünk van rá.

Az épület korábban varrodaként és rőfös boltként üzemelt, majd félévszázadig Pilbauer László néptanító lakott benne, mígnem másfél évtizede a gyógyszertár vette birtokba – ismertette Fábiánné dr. Tóth Hedvig, a gyógyszertár vezetője. Elmondta, hogy jelenleg két szakgyógyszerésszel, négy szakasszisztenssel és egy kisegítő kollégával szolgálják ki vendégeiket, és Rédén, valamint Bakonyszombathelyen is fiókpatikájuk van, biztosítva ezzel a környék gyógyszerellátását.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően dr. Lázár Szabolcs, az Alma gyógyszertári hálózatot üzemeltető Patika Management Kft. ügyvezetője Alma Referenciapatika feliratú tanúsítványt adott át a patika vezetőjének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában