Újratervezés

2024.09.13. 13:35

Esztergom környéki egyedülálló apának segítenek Csutiék +videó

A TV2 Újratervezés című produkciójában ezúttal a táti Hajdú családnak segítenek otthont találni.

Kemma.hu

A Hajdú család sorsfordító és felfoghatatlan tragédiát szenvedett el 2020-ban: a három gyerek édsanyja, Covidban vesztette életét. Azóta az édesapa, János egyedül neveli és tartja el gyerekeit. A család jelenleg Táton él albérletben, a gyerekek Esztergomba járnak iskolába. 

Az apa mindent megtesz azért, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt, de ez ebben a helyzetben sokszor őrületesen nehéz, nyugdíjasként dolgozik, háztartást vezet, gyereket nevel. Az Újratervezés stábja ebben a reménytelennek tűnő helyzetben nyújtott segítő kezet a családnak és új otthont igyekeznek találni nekik. Ám ez sem egyszerű feladat, ugyanis Jánosnak van ugyan egy telke, ám az mezőgazdasági terület, amelyre gyakorlatilag egy fészeren kívül nem építhet nagyobb ingatlant. A jogi folyamatok hónapokba teltek volna, ennél fogva egészen más megoldást kellett találni. 

Az Újratervezés történetében először, nem úgy, és nem ott segít a csapat, ahogy azt eltervezték: egy árverés útján értékesített házat sikerült megvásárolnia, ezt fogják felújítani a családnak. 

Stohl András egy romos, lakhatatlan állapotú épületet mutatott nekik, így a csalódottság kiült a család arcára. Ám ekkor jött a meglepetés: a csapat már neki is állt a renoválásnak. János a hír hallatán öröm és meghatottság könnyeit törölgette.

A házfelújítás igazából a bontással kezdődött, a romos ház is kívül belül teljesen megújulhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!