Verseny

2024.09.13. 17:20

Együtt sportoltak a máltaisok és a vendégcsapatok a paralimpián

Újra megrendezték a komáromi máltaisok a Czibor Zoltán-paralimpiát, ahol a helyi gondozottak mellett több másik csapat is versenybe szállt.

Kemma.hu

A komáromi máltaisok immár tizenhatodik alkalommal szerveznek paralimpiát. Az idén az eső egy kicsit megnehezítette a dolgukat, hiszen az udvaruk helyett át kellett költözniük a szőnyi művelődési házba.

A máltaisok és a vendégcsapatok ügyességi játékokat próbáltak ki
A máltaisok és a vendégcsapatok ügyességi játékokat próbáltak ki
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Több csapat is elfogadta a meghívásukat, Tokodaltáróról, Tatáról, Esztergomból, Tatabányáról, Dunaalmásról és Észak-Komáromból is jöttek hozzájuk, így mintegy százan sportoltak együtt. A rendezvényen segédkeztek a Kultsár-iskolások, a máltai csoport önkéntesei és a komáromi ellátottak szülei is.

A rendezvényen részt vett Molnár Attila polgármester, Vajda Bence alpolgármester, Bondor Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régióvezetője, Preininger-Horváth Edina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régiójának regionális ügyvezetője, Horváth István, a máltai csoport vezetője, Horváth Gyula korábbi sporttanácsnok és Nagy Marianna, a járási hivatal vezetője.

A program kezdetén Ravaszné Takács Márta, a komáromi máltai intézmény vezetője mondott köszöntőt.

Ezt követően Nagy Marianna elmondta, nagy örömére szolgál, hogy ennyien részt vesznek a paralimpián.

– Amikor beléptem az ajtón, csupa jókedv és vidámság fogadott – mondta a járási hivatal vezetője. – Valaki táncolt, valaki beszélgetett, de ami biztos, volt, hogy mindenkinek mosoly volt az arcán. Ez felemelő érzés és engem is magával ragadott. Mi mindannyian egyediek és különlegesek vagyunk, a sport jó lehetőség arra, hogy ezt megmutassuk.

Az összetartozás jegyében zajlott a máltaisok paralimpiája

Molnár Attila kiemelte, a rendezvény az összetartozás szellemiségében is zajlik, hiszen Észak-Komáromból is érkeztek hozzájuk a sporteseményre. Hozzátette, bár a helyszínen módosítani kellett, a lényeg, hogy együtt lehetnek és építhetik a közösséget.

Ahogy az utóbbi években mindig, így most is Suhajda Flóra tartotta a bemelegítést annak érdekében, hogy senki ne sérüljön meg a későbbiekben.

A feladatok között volt sorverseny, átalakított kosárlabda, célbadobás és még sok minden más. A paralimpia létrejöttét az IREKS-STAMAG Kft. és a VITA-Sütő Kft. is támogatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában