Felújítás

2024.08.09. 06:45

Egyik szem sír, a másik nevet: felújították a kertvárosi múmiaépületet

Nagy port kavart tavasszal a kertvárosi Spar évek óta elhanyagolt épületének sorsa. Hónapok teltek el és omlásveszélytől kellett tartani a területen. A vállalat mindent megoldott...

Kemma.hu

Borzalmas állapotban van Tatabányán a kertvárosi Spar régi épülete. Az még aggasztóbb, hogy egyenlőre senki sem látja a múmiaépület jövőjét. Szerencsére, ez már csak a múlt.

Kertvárosi múmiaépület Tatabányán
A kertvárosi múmiaépület ilyen lett a felújítás után
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Áprilisi cikkünkben írtuk, hogy a falon feliratok, lebomlott oldalfalak és egy csontváz - ez mind, ami az egykori kertvárosi Spar épületéből maradt a Hadsereg úton. Ez az, ami a környéken élők szemét régóta nagyon szúrja.

kertváros spar petíció
Omlásveszélyessé nyilvánították az épületet, ezért nem lehetett várni a felújítással
Forrás: Kemma.hu

Mint arról beszámoltunk, civil kezdeményezésre aláírásgyűjtő akció indult az elhagyatott épületének ügyében. A Kertvárosban élők türelme ugyanis elfogyott. Túl hosszú ideje vártak már türelmesen, miközben kétszer is kaptak ígéretet arra, hogy az egykori Hadsereg utcai Spar „otthagyott” épületével végre történik valami.

A tulajdonjog is kérdéses volt, ami kiderült, hogy egy részben az önkormányzaté, másik részben az országos vállalaté. E-mailben érkezett válasz.

kertváros spar petíció
A múmiaépület sorsa továbbra is kérdés maradt
Forrás: Kemma.hu

A jelzett ingatlan egy társasház, melyen belül egyetlen albetét van a SPAR Magyarország tulajdonában, míg Tatabánya Önkormányzata szintén tulajdonos, mégpedig az összes többi albetét vonatkozásában.

Kertvárosi Spar felújítása
A homlokzat felújítása tovább nem várhatott
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

További hónapok teltek el és a kertvárosi múmiaépület omlásveszélyessé vált. A Spar Magyarország kereskedelmi Kft. felújította a tulajdonában lévő, jelenleg használaton kívüli ingatlant, így mától megszűnt a balesetveszély Kertvárosban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában