Kemma.hu videó

2024.08.16. 19:45

Nagy csinnadrattával startolt el a 6. Boroszlány +fotók, videó

Pénteken délelőtt vette kezdetét a 6. Boroszlány, vagyis oroszlányi borfesztivál. Az ötnapos rendezvénysorozat rendezője a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár.

Baranyai Mihály

A rendezvény nyitányaként több száz táncos vonult fel a Fürst Sándor úton és környékén. Ezután jött a megnyitó, majd a szabadtéri színpadon előadott táncos produkciók következtek, hogy aztán a téren összesereglő táncosok flash mobja zárta a délelőttöt. Mindez az Oroszlány 70’ Táncfesztivál keretében zajlott a Cirill Táncstúdió szervezésében.

boroszlány
A Boroszlány színpadán számos iskoláskorú táncos bemutatkozhatott
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

– A mai programot egy felvonulással indítottuk, főként a Fürst Sándor úton haladva, hogy onnan érkezzenek meg a résztvevő gyerekek – meséli lapunknak Zajácz Mészáros Edina, a Cirill Táncstúdió vezetője. Az volt a szándékunk, hogy a korábbi hírverést fokozva még inkább a város tudtára adjuk a rendezvény kezdetét – teszi hozzá.

A táncstúdió vezetőjétől megtudtuk még, hogy a táncosok számos településről érkeztek, de főként a járásból. A jobbára gyermek és ifjú korosztálybeli fellépők között megjelentek a seniorok is. 

A táncos délelőtt után a Fénnyel Festők Fotóklubjának kiállításmegnyitója következett „Válogatás a helyi értéktár anyagából” címmel. 17:45-től a Vintage Dolls Akusztik, 19.30-tól pedig a Zoord együttes szórakoztatta a közönséget.

Augusztus 20-ig tart a Boroszlány

17-én szombaton 17.30-tól a Cirill Táncstúdió, majd a Bius Team és Csiszár Anita ZUMBA, továbbá Habparty várja a vendégeket, 19.30-tól Happy Gang-Cory, 20.30-tól UFO, 21:30-tól Betty Love lép fel. Ezen a napon rendezik meg az V. Jótékonysági Sütinapot is.

boroszlány
A 6. Boroszlány első fellépőinek egyike a Rhitmo Duo
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

18-án, vasárnap 16 órától fúvószenekari találkozó lesz, melynek keretében fellép a Dorogi Bányász Zenekar, a Várpalotai Bányász Zenekar, a Pusztavám Község Német Nemzetiségi Zenekar, az Oroszlányi Koncert Bányász Koncert Fesztivál Zenekar, 21 órától a Jambalaya, az egyetlen New Orleans-i zenét játszó hazai együttes muzsikál. 

19-én, hétfőn 17 órától a Kale Lulugyi, 19 órától az Escape my Shadows. 20.30-tól Crazy Little Queen Tribute Band szórakoztatja az odalátogatókat. Augusztus 20-án, kedden 17 órától Helka és Barna Anikó, 18 órától pedig a Folksfonic fellépése következik, 20 órakor pedig indul majd az utcabál az Entertrain Party Banddel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában