Jótékonyság

2024.09.11. 17:23

Sztárfellépőkkel ünnepli 20. születésnapját a Tappancs Állatotthon

Hatalmas bulival ünnepli 20. születésnapját most szombaton a Tappancs Állatotthon. A jótékonysági rendezvényen ingyenes programokkal és sztárfellépőkkel várják a látogatókat. A bevétel teljes összegét a Tappancs alapítványa kapja.

Goletz-DeáK Viktória

Katona Vivien (balra) segítségével Balaskó Ágnes (jobbra), a Tappancs Állatotthon vezetője hatalmas bulival ünnepli meg az alapítvány 20. születésnapját

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ahogy nyílik a kapu, máris rohannak a kutyák köszönteni bennünket. A sok boldog négylábút megszámolni sem lehet, hiszen egy pillanatra sem maradnak egy helyben. Egy kennelben mindeközben hét kölyök figyeli izgatottan az érkezésünket. A testvérek egymáson átmászva próbálnak a közelünkbe jutni egy kis simogatásért. Balaskó Ágnestől, a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat vezetőjétől megtudtuk, hogy jelenleg is teltház van a menhelyen, és sajnos nincs olyan nap, hogy ne csöngene a telefon, hogy újabb négylábú került bajba. 

Hatalmas bulival ünnepli 20. születésnapját a Tappancs Állatotthon. A jótékonysági rendezvényen ingyenes programokkal és sztárfellépőkkel várják a látogatókat. A bevétel teljes összegét a Tappancs alapítványa kapja.
Katona Vivien (balra) segítségével Balaskó Ágnes (jobbra), a Tappancs Állatotthon vezetője hatalmas bulival ünnepli meg az alapítvány 20. születésnapját
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A Tappancs Állatotthon 20 éve működik Tatabányán, korábban Zsigáné Marosi Éva vezetésével. Az egykori sertéstelep az elmúlt években teljesen átalakult. A húsz év alatt több száz kutya kapott új reményt itt a boldog életre. Ezt a húsz évet szeretné most megünnepelni az alapítvány, természetesen ezzel is a kutyák boldogságát szem előtt tartva. 

Segítség a Tappancsnak

A menhelyen egyszerre 60 kutya és cica kaphat menedéket, az örökbeadásuk pedig nagyon nehéz. 

– Már nem csak Tatabányát látjuk el, hanem a környező településeket is. A balesetes, beteg kutyák az elsők, hiszen sérült állatot nem hagyunk az utcán. A gazdásítás pedig nagyon nehéz, mert ha egy állatnak otthont találunk, három másik jönne a helyére. De véges a férőhelyünk és a pénzünk is – magyarázta Ági, aki elmondta, hogy szombaton délutánonként tartanak sétáltatást, ahol az érdeklődők is megismerkedhetnek védenceikkel. 
Bár most szombaton a menhely jelenlegi lakóival nem találkozhatnak az érdeklődők, de sok már gazdás kutya érkezik majd a jubileumi ünnepségre. Katona Vivien elkötelezett segítője a Tappancs Állatotthonnak, az ő ötlete volt, hogy egy nagyobb bulival egybekötött adománygyűjtéssel ünnepeljék meg a 20 éves születésnapot. 

Hatalmas bulival ünnepli 20. születésnapját a Tappancs Állatotthon. A jótékonysági rendezvényen ingyenes programokkal és sztárfellépőkkel várják a látogatókat. A bevétel teljes összegét a Tappancs alapítványa kapja.
Az állatotthonban összesen hatvan kutya és cica lelhet menedékre. A balesetes, vagy beteg állatok elsőbbséget élveznek 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Az állatotthon minden évben szervez egy kisebb rendezvényt, azonban úgy gondoltam, hogy idén, a jubileumi születésnap alkalmából egy nagyobb, jótékonysági rendezvényt is szervezhetnénk. Mivel rendezvényszervezőként dolgozom a kapcsolataim segítségével sikerült olyan sztárfellépőket az ügy mellé állítanom, akik szintén szívügyeknek tekintik az állatvédelmet – magyarázta Vivien. 

Családi program

A rendezvényt fedett helyszínen a Síkvölgyi Lovardában fogják megtartani, ahol a kicsiknek és nagyoknak is számos, érdekes ingyenes programot szerveznek. Az arcfestés, a csillámtetoválás, az ugrálóvár, a habparti mellett Mancs őrjárat show is várja a kicsiket, de többek között Dannye Blue és Herczog Ricsi is a színpadra lép.

A belépő becsületkasszás, mindenki annyit tesz bele, amennyit gondol. A rendezvény egyébként teljesen ingyenes és a fellépők és a résztvevők sem kérnek fizetséget. Így a teljes bevételt a Tappancs Állatotthon fogja kapni

– szögezte le a szervező.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában