Kemma.hu videó

2024.09.08. 13:29

Fotókon és videókon az angyalszárnyakat öltött a motorosok - majd' 2000-en voltak

Angyalszárnyakat növesztettek és még ha nem is a széllel, de suhantak az utakon a motoros angyalok a hétvégén. Idén másfélszer annyian mentek, mint legutóbb - ezzel a kórháznak is örömet okozva.

Feleki Marietta

Mint megírtuk,szeptember 7-én szombaton elözönlötték az Esztergom-környéki utakat a motorosok. Közel 2000 motoros kerekezett a jubileumi, X. Motorosok is Lehetnek Angyalok jótékonysági felvonuláson, amelyet a Vaszary Kolos Kórház javára szerveztek. Az indulás helyén, a dorogi Otthon teret elözönlötték a vasparipák, hogy aztán Dorog, Tokodaltáró, Tokod, Tát érintésével Esztergomig vonuljanak egy csapatként.

Felvidékről is érkeztek

Az Otthon téri gyülekezőhelyen több „öreg motoros”  is volt egyébként, aki mind a 10 vonuláson ott volt. A felvonulás emellett nemcsak a környékbelieket mozgatja meg minden évben, sokan érkeztek megyénken kívülről, akár Győrből, vagy például Békéscsabáról.

Emellett több ízben ízes tót beszéd is megütötte a fülünket: számos felvidéki motoroscsapattal is találkoztunk. Volt, aki a gyerekével együtt tette meg az utat, de volt, aki már az unokájával a háta mögött nyomta a gázpedált. 

Nézzétek meg videónkat, kik ezek a motoros angyalok!

És bár különböző helyről érkeztek, a cél közös volt: gyűjteni az esztergomi Vaszary Kolos Kórház javára, amely — mint Lehotay Kata főszervező nemrég kiemelte — ez egy kicsit mindenkinek közös ügye, aki térségünkben motorozik.

Közösen ünnepeltek

Sikeres volt a toborzás, hiszen az utat körülbelül 2000 motoros özönlötte el, ez nagyjából 1500 motort jelent. Természetesen nem maradhatott ki a Vaszary Kolos Kórház udvarán tett tiszteltkör sem.

A csapat ezután a Suzuki Aréna melletti Zöld parkoló felé vette az irányt. A parkoló pont elég volt a motorosoknak, akik a régi Vasas pályán telepedhettek le, itt étellel, itallal, illetve elsősegélynyújtó tanfolyammal, és persze zúzós rock koncerttel várták őket.

Fábol készült motor
Egy élethű, életnagyságú famotort is részt vett a dzsemborin - és még el is tudna indulni! A fából készült jármű Puskás István tiszaörsi hobbiasztalos keze munkája. A csavarok, szíjak, gumitömítések kivételével minden fából készült. Az alkotó beépített egy igazi Pannónia motorblokkot is, így a fajármű 20-30 kilométeres sebességgel is tudnak közlekedni.

Fotó: Feleki Marietta / Forrás: 24 Óra

A helyszínen Hernádi Ádám polgármester is köszöntötte őket, aki elmondta: ismét nagy öröm számára, hogy ennyien magukénak érzik ezt a jótékonysági eseményt. 

Lehotay Kata érzelemdús beszédében kiemelte: nincs lehetetlen, hiszen a motorozás pont a szenvedélyről és a szabadság érzéséről szól. Kiemelte: a rendezvény 9 éve alatt eljutott odáig, hogy a legtöbben már-már barátként járnak vissza a rendezvényre

– Kicsit olyan ez, mintha minden évben karácsony lenne: évente egyszer összegyűlünk, jókat beszélgetünk, örülünk egymásnak – tette hozzá a szervező. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában