Falunap

2023.07.25. 11:18

Delhusa Gjon és 100 millió forint érkezett Bakonyszombathelyre

Bakonyszombathely önkormányzata a falunapra ebben az évben is színes programkavalkáddal várta az érdeklődőket a Kastélyparkban.

Szalai Nikolett

Kutyás bemutatóval is készültek a szervezők a nagyközönségnek

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata/Facebook

Ezúttal ugyan főzőversenyt nem hirdettek a szervezők, de a szokásos területen bárki számára helyet és tűzifát biztosítottak, hogy családi, baráti társaságban az általuk hozott alapanyagból finom ételt készítsenek. Így a Családi tóparti főzőparti nevet kapta a gasztroprogram. Déltől a faluebédre sertéspörkölttel készültek, amelyet ingyen biztosítottak a helyieknek. Ugyan mutatványos és körhintás kitelepülés nem volt, ehelyett azonban a gyermekeket délután egy órától ingyenes szórakozási lehetőségek várták: óriás csúszda, légvár, arcfestés és különböző kézműves foglalkozások. 

A felnőttek egészségügyi szűrősátor ingyenes szolgáltatásait vehették igénybe, amelyeket a település háziorvosa dr. Buják Szilvia és asszisztense, Jónás Emőke végzett. Csontritkulás- és demenciaszűrés először Bakonyszombathelyen volt, amelyet a Magyar Vöröskereszt támogatásával tudtak megvalósítani. A szűrővizsgálatok azért fontosak, mert az időben észlelt betegség jobb eséllyel gyógyítható. A sport is fontos, és a szurkolás is elengedhetetlen. Kora délután a Győrújfalu öregfiúk focicsapata barátságos mérkőzésen csapott össze a Bakonyszombathely KSE együttesével. 

Béci szórakoztató műsorát, majd egy mesejátékot, A halász és a nagyravágyó felesége címűt láthattak, de érkezett a Tamzsi kutyaiskola is egy bemutatóval. Ezt követően Géringer Istvánné polgármester ünnepi köszöntőjét hallhatták, majd Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a helyieket és díszes pendrive-on átadta a településről készített imázsfilmet. 

Ezután a Bakonyszombathelyi Óvoda és Iskola, továbbá a női kórus műsorát tekinthették meg. De érkezett Dékány Tibor, majd a Márkói Kamara TehátRum Együttes vásári komédiájával. A kerékteleki Pótkerék együttes fokozta a hangulatot este hét órától. Ugyan napos időt jósoltak, azért szálltak a Dalok a szélben Delhusa Gjon jóvoltából, akit este nyolc órától hallhatott a nagyközönség. De nem ez volt az utolsó tánc a Családi falunapon, hiszen a slágerek utáni tombolasorsolást követően a komáromi Elektron Band hajnalig várt mindenkit bulijára. 

Bakonyszombathelyen megtudtuk azt is, hogy a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban is elindultak a pályázatok. A Megyei Területfejlesztési Kft. és Bakonyszombathely önkormányzata sikeresen pályázott a Művelődési ház felújítására, amelyre elnyertek százmillió forintot. Géringer Istvánné polgármester a délutáni programok nyitányaként elismeréseket adott azoknak, akik önzetlenül segítették az önkormányzat munkáját vagy gazdagították a település hírnevét az elmúlt időszakban. 

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat megyei identitás programja keretében jött létre. Bakonyszombathely filmje megtekinthető itt: 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában