Lelki élet

2022.10.29. 15:51

Nagy egyházi rendezvény lesz Esztergomban

Az Országos Lelkipásztori Intézet ismét megszervezi az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napokat november 17-től 19-ig a Szent Adalbert Központban.

Kemma.hu

Forrás: magyarkurir.hu

Fotó: Merényi Zita

A rendezvényen hazai és határon túli magyar lelkipásztorok és közvetlen munkatársaik találkoznak. A konferencia lehetőséget ad az ismerkedésre és a tapasztalatcserére, írja a magyarkurir.h. Az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok 2022. évi mottója és címe: „Legyenek mindnyájan egy! » (Jn 17,21) A hívek és papok együttműködése a szinodális úton.

A konferencia nyitó előadásában Török Csaba, az MKPK televíziós referense, teológiai tanár a téma teológiai alapozására vállalkozik Közösség, részvétel, küldetés – A szinodális folyamat Egyházunkban című előadásában. Ezt követi Papp Miklós görögkatolikus parókus, főiskolai tanár előadása A pap és a hívek együttműködése a morális teljesség felé címmel.

A pénteki napon fórumbeszélgetésre invitálják a résztvevőket az Emmánuel közösség világi tagjai. Varga László kaposvári püspök személyes gondolatait osztja meg Világiak és papok együttműködése egy püspök szemével címmel szintén a délelőtt folyamán. Gulyás Zsolt karcagi plébános és Babály András nyírbátori plébános A papok és világiak közötti kommunikációt segítő megoldások címmel várják interaktív beszélgetésre a résztvevőket. 

A zárónapon jó gyakorlatokat keresnek az együttműködésre világiak és papok között, valamint néhány előre kidolgozott, sok gyümölcsöt hozó tematikus anyaggal, „félkész ételekkel” készülnek világi előadók a hívekkel közösen végzett szolgálatokra, képzésekre, amelyeket érdemes kipróbálni.

Az előadásokon és beszélgetéseken túl lesz szentmise, szentségimádás, zsolozsma. A portál kiemelte, hogy az ékezéseket hosszabbra tervezik, mert a tapasztalat szerint ez az alkalom nagyon gyümölcsöző lehet a továbblépés, a megoldások felé. A konferencia közös hálaadással, visszatekintéssel, tanúságtétellel záródik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában