Lábatlan

2022.10.14. 18:06

Elárult valamit a festőművész, író

Minden kész a IV. Komárom-Esztergom Megyei Képzőművészeti Tárlat hétfő délutáni megnyitójára a Gerenday Közösségi Házban.

Fenyvesi Károly

Pénteken délután a kiállítás kurátora, A. Bak Péter festőművész, művészeti író, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagja érdeklődésünkre elmondta, hogy a képeket egyedül helyezte fel a falakra. Hogy melyiket hova tette, az komoly szellemi kihívás volt, a többi már csak fizikai kihívást jelentett. 

A városban élő és alkotó festő a szakmai háttéről annyit elárult, fontosnak ítélte, hogy a képek erősítsék egymást, illetve, hogy alkotókként egységet tudjanak alkotni. 

A feladat kilenc művész harminchét képének elhelyezése volt. Izgalmas elemét jelentett a seregszemle kurátorának, hogy a tárlaton látható lesz négy kisplasztika attól a tatai Kóthay Pétertől, akinek édesapját az ő apukája indította el művészi pályáján a bajai a Rudnay Szabad Akadémia tanáraként. A. Bak Péter elárulta, a kiállított alkotások tárlatának válogatása során kerülte a dilettáns zsúfoltságot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában