gigantikus beruházás

2021.09.08. 06:05

52 híd és 3 alagút is épül az M1-est Esztergommal összekötő gyorsforgalmi úton

A NIF Zrt. már keresi az M1-es autópálya és Esztergom közötti 32 kilométeres gyorsforgalmi út kivitelezőjét. Az Esztergomhoz kötődő, régóta ígért legnagyobb beruházás leghamarabb 2022-ben kezdődhet.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A magyarépítők honlapja adatszerű részleteket közölt az Esztergom és az M1-es autópálya között megépítendő gyorsforgalmi útról, mely most már mondhatjuk, több évre visszamenőleg témája volt a helyi lakossági fórumoknak, választási eseményeknek.

A gigantikusnak is nevezhető beruházás megvalósulása eredményeként Esztergom közvetlenül kapcsolódhat az országos gyorsforgalmi úthálózatba. Ez nemcsak az errefelé jelentős mennyiséget adó teher-, de az ugyancsak nagy volumenű személyforgalmat érinti, illetve könnyíti, gyorsítja meg. A két szakaszban (az M1-estől az únyi csomópontig, illetve az únyi csomóponttól Esztergomig) megépülő, majdani 32 kilométeres útról a portál leírja, hogy az elképzelések alapján hányféle elemnek kell létrejönnie.

Az első szakaszban 4 csomópont, 26 híd, két tengelysúlymérő állomással kombinált egyszerű pihenőhely, míg a második szakaszban a leányvári és a kesztölci csomópont, 26 híd, 3 alagút, 317,25 méter zajárnyékoló fal és 361 méter zajárnyékoló domb épül meg.

A beruházás előkészítése jelen a tervek elkészítéséről és a kivitelezésről szóló ajánlattételek beérkezésénél tart, melyek a NIF Zrt. augusztus végén, az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett ajánlati felhívásra érkeznek be, egészen október 1-jei határidővel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában